Κορονοϊός: Συναγερμός στη Σπάρτη με δεκάδες κρούσματα στο νοσοκομείο και τη δομή φιλοξενίας

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Σπάρτη με δεκάδες κρούσματα στο νοσοκομείο και τη δομή φιλοξενίας

Ανησυχία στην πρωτεύουσα της Λακωνίας μετά τα συνολικά 46 νέα κρούσματα - Ορατό το lockdown

Συναγερμός έχει σημάνει στη Σπάρτη μετά τα δεκάδες κρούσματα κρονοϊού που εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης και σε δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lakonikos.gr, ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Λακωνίας, Παναγιώτης Γεωργαντάς, μιλώντας στην εκπομπή Χαμηλή Πτήση του Ionian, ανακοίνωσε 25 κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων του νοσοκομείου. «Δεκαπέντε υγειονομικοί και δέκα άτομα του προσωπικού του ΕΚΑΒ έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς, επισημαίνοντας πως το νοσοκομείο προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην κρισιμότητα της κατάστασης.

Με τα 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών να προσθέτονται στη λίστα των περιστατικών και με αρκετά ακόμα κρούσματα δημοτών της πόλης, η κατάσταση στη Σπάρτη θεωρείται κρίσιμη αφού όπως φαίνεται η διασπορά του είναι αρκετά μεγάλη. Το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το πότε αναμένεται να εισηγηθούν μέτρα για τη Λακωνία καθώς παρουσιάζει σημαντική αύξηση κρουσμάτων.

Ο κ. Σύψας δήλωσε πως « τα επιδημιολογικά δεδομένα για κάθε περιοχή της χώρας εξετάζονται όταν κάποιοι δείκτες ξεπεράσουν τα όρια. Στην περίπτωση αυτή θα συγκληθούμε εκτάκτως για να πάρουμε μέτρα. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συνεδριάσουμε μόλις κριθεί ότι τα δεδομένα επιδεινώνονται απότομα». Ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας πως «Δεν θα αφήσουμε να γίνει έκρηξη».