Παραβίασαν το αυστηρό lockdown και λήστεψαν ηλικιωμένη στην Ανθήλη Φθιώτιδας

Παραβίασαν το αυστηρό lockdown και λήστεψαν ηλικιωμένη στην Ανθήλη Φθιώτιδας

Οι θρασύτατοι Ρομά ταυτοποιήθηκαν αλλά δεν βρέθηκαν στο σπίτι τους

Θρασύτατοι ανήλικοι Ρομά λήστεψαν μέρα μεσημέρι και εν μέσω αυστηρού lockdown στην Ανθήλη Φθιώτιδας ηλικιωμένη στο σπίτι της.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα της Τρίτης, όταν ανήλικοι και μη Ρομά εντόπισαν 83χρονη, που βρισκόταν μόνη της στον κήπο του σπιτιού της και αφού την ακινητοποίησαν, της απέσπασαν το κομπόδεμα που φύλαγε επάνω της και είχε μέσα 1.200 ευρώ. Η ηλικιωμένη κλαίγοντας ειδοποίησε τους δικούς της, που βρισκόντουσαν σε αγροτικές δουλειές, ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία, που βρέθηκε πολύ γρήγορα στο σημείο, αφού επιτηρεί όλο το 24ωρο την περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για γνωστά πρόσωπα, τα οποία τις προηγούμενες ημέρες απέφυγαν να υποβληθούν σε έλεγχο covid-19, ενώ και κατά την έρευνα της αστυνομίας απουσίαζαν από το σπίτι τους παρά την αυστηρή καραντίνα που έχει τεθεί ο οικισμός. Η ηλικιωμένη φέρεται να κρατούσε τα χρήματα της σύνταξης πάνω της, καθώς είχε πέσει παλαιότερα θύμα κλοπής, αυτό όμως - όπως και το lockdown - δεν στάθηκε εμπόδιο για τους δράστες.

Νωρίτερα το πρωί ο γιός της 83χρονης είχε βρει ανοιχτή την τάπα από το ρεζερβουάρ του τρακτέρ του και χωρίς στάλα πετρέλαιο μέσα σε αυτό, καθώς οι γνωστοί - άγνωστοι είχαν φροντίσει να το αδειάσουν. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.