Στις ράγες προς το ΣΕΦ και πάλι μπαίνει το Τραμ

Στις ράγες προς το ΣΕΦ και πάλι μπαίνει το Τραμ

Την Δευτέρα επιστρέφει στο Φάληρο και στη συνέχεια θα τεθεί σε λειτουργία η επέκταση στον Πειραιά

Στο «ΣΕΦ» θα φτάνει το τραμ από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ώστε στη συνέχεια να τεθεί σε λειτουργία η επέκταση του μέσου μέχρι τον Πειραιά.

Την περασμένη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, η γραμμή ηλεκτροδοτήθηκε και ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εγκαταστάσεων, με στόχο η γραμμή να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της κατασκευής των έργων υποδομών για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (Φάση Α') ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, του τμήματος της γραμμής του τραμ μεταξύ των στάσεων "Αγία Σκέπη" και "ΣΕΦ" στη νέα της θέση, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.

«Παράλληλα με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου που θα αλλάξει το πρόσωπο της Αττικής, συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του δικτύου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής και ειδικότερα στον Πειραιά, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας της πόλης. Ο σεβασμός στο περιβάλλον, η βιώσιμη αστική κινητικότητα αποτελούν για εμάς προτεραιότητες, αδιαμφισβήτητες. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα το όφελος της Αττικής, των πολιτών και των υποδομών της», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.