Θεσσαλονίκη: Γυμναστήρια λειτουργούν… κρυφά εν μέσω lockdown

Θεσσαλονίκη: Γυμναστήρια λειτουργούν… κρυφά εν μέσω lockdown

Ο κλάδος των γυμναστηρίων εκπέμπει «SOS»

Τη λίστα των επιχειρήσεων που λειτουργούν κάτω από άκρα μυστικότητα αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης έρχονται να συμπληρώσουν και τα γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που γυμνάζουν πελάτες κρυφά εν μέσω κορoνοϊού.

Ο κλάδος των γυμναστηρίων εκπέμπει «SOS» λόγω των περιοριστικών μέτρων προστασίας για την Covid-19 και μερίδα ιδιοκτητών στη Θεσσαλονίκη, είτε για τα προς το ζην είτε για λόγους αισχροκέρδειας, σηκώνουν τα στόρια και λειτουργούν παράνομα εν μέσω πανδημίας αψηφώντας τον κίνδυνο για τη διασπορά του ιού. Το γεγονός επιβεβαιώνει στο ThessToday.gr ο γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης Κώστας Κοπαρανίδης, εξηγώντας πως το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι γνωστό στον κλάδο, ωστόσο πρόκειται για τη μειοψηφία των ιδιοκτητών και αφορά δύο κατηγορίες: «Εκείνους που δεν έχουν να φάνε και αναγκάζονται να λειτουργούν παράνομα για να βγάλουν τα προς το ζην και εκείνους που αισχροκερδούν εν μέσω καραντίνας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για γυμναστήρια-στούντιο που σε πολλές περιπτώσεις δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως συνηθίζεται στα σύγχρονα γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης. «Είναι κοινό μυστικό. Κάποιοι ανοίγουν την αίθουσα και βγάζουν φωτογραφίες την ώρα που γυμνάζονται. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο γιατί πιστεύω ότι όπως δεν το κάνω εγώ, θα ήθελα να είναι ευνόητο να μην το κάνει και κανένας άλλος», τόνισε ο κ. Κοπαρανίδης και πρόσθεσε πως: «Ό,τι στοιχείο “πέφτει” στην αντίληψη της αστυνομίας τότε εκείνοι που λειτουργούν παράνομα έρχονται αντιμέτωποι με το γράμμα του νόμου».

«Είμαστε απελπισμένοι»

Ο κλάδος των γυμναστηρίων αναμφίβολα έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο καθώς εκτός από τα μεγάλα έξοδα (ενοίκιο, ρεύμα, και λοιπά πάγια έξοδα συν τους εργαζόμενους), βρίσκεται ουσιαστικά σε καραντίνα έναν… χρόνο! Τον Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε το πρώτο lockdown και τέλη Μαΐου οι ζωές των πολιτών και των επιχειρηματιών επέστρεψαν δειλά-δειλά προς την κανονικότητα. Αυτό όμως δεν ίσχυσε για όλους, καθώς οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων γνωρίζουν καλά πως το καλοκαίρι αποτελεί «νεκρή» περίοδο και η κίνηση στα γυμναστήρια βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ιδίως φέτος που εφαρμόστηκαν και τα περιοριστικά μέτρα.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η τότε «πράσινη» Θεσσαλονίκη μετρούσε μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Τέλη Οκτώβρη ωστόσο, ανακοινώθηκε η δεύτερη καραντίνα από την κυβέρνηση και οι πολίτες παρέμειναν κλεισμένοι ξανά στα σπίτια τους. Αποτέλεσμα, να γιορτάζουμε την έλευση του νέου έτους με τα γυμναστήρια να έχουν δουλέψει ενάμιση μήνα σε διάστημα σχεδόν ενός χρόνου.