Κορονοϊός: Μαζικά rapid test σε εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Μαζικά rapid test σε εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη η προσέλευση για δειγματοληπτικούς ελέγχους

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα από ειδικευμένες Κινητές Ομάδες, πραγματοποιούν σήμερα δειγματοληπτικούς ελέγχους, (rapid test) σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας,  αλλά και στο προσωπικό των σχολείων, της Θεσσαλονίκης, εν όψει της επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών, την Δευτέρα.

Από νωρίς το πρωί, σύμφωνα με το thestival.gr, κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν μαζικά τεστ στο 72ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Η προσέλευση των εκπαιδευτικών ήταν μεγάλη και στα δύο σχολεία τηρώντας τις αποστάσεις, με τους ελέγχους να πραγματοποιούνται ανα σχολική μονάδα προς αποφυγή του συγχρωτισμού. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και αύριο Κυριακή από τις 9 το πρωί.

«Αφουγκραζόμενοι τον προβληματισμό των εκπαιδευτικών και θέλοντας τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά, θελήσαμε να περάσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί μας από τη διαδικασία ενός γρήγορου τεστ, προαιρετικά βέβαια, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη καλύτερη δυνατόν συνθήκη» δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα εξεταστούν, η αντιδήμαρχος τόνισε ότι: «Η εκτίμηση μας , διότι δεν συμπεριλαμβάνουμε μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλο το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων, είναι περίπου στα 2.000 άτομα, τώρα το πόσοι θα προσέλθουν θα το δούμε στο τέλος της διαδικασίας».

Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει γίνει ακόμη μια σειρά δράσεων , εξοπλίζοντας τις αίθουσες με ποσότητες καθαριστικών και απολυμαντικών και όλα τα απαραίτητα για την καθαριότητα των σχολείων, ενώ δήλωσε ότι από τη Δευτέρα θα υπάρξει μεταφορά των σχολικών καθαριστών που δεν θα εργαστούν στα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να ενισχυθεί η καθαριότητα των σχολείων που θα είναι σε λειτουργία.