Παραβίασαν το lockdown και έπαιζαν ζάρια μέσα σε φορτηγό

Παραβίασαν το lockdown και έπαιζαν ζάρια μέσα σε φορτηγό

Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω πέντε άτομα στο Ηράκλειο

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε, ότι οι συλληφθέντες είχαν διαμορφώσει κατάλληλα το εν λόγω Ι.Χ φορτηγό και συμμετείχαν στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου με ζάρια και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ και ένα ζευγάρι ζάρια. Επιπλέον, σε βάρος τους βεβαιώθηκαν παραβάσεις για τη νομοθεσία περί παιγνίων και προστασίας δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού και συγκεκριμένα 5 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 5 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.