Κορονοϊός: Εικόνες συνωστισμού σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: Εικόνες συνωστισμού σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης

Αν μας έψαχναν, όπως ψάχνουν την υπόλοιπη αγορά, θα μας είχαν κλείσει όλους, δηλώνει διευθυντής υποκαταστήματος

Αυξημένη είναι η κίνηση των πελατών τις τελευταίες ημέρες στα σούπερ μάρκετ, προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν προμήθειες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, χωρίς να λείπουν δυστυχώς και οι εικόνες συνωστισμού μέσα σε αυτά, όπως κατέγραψε η ιστοσελίδα thestival.gr.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν χθες το απόγευμα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Όπως φαίνεται σε αυτές, ο κόσμος συνωστίζεται μπροστά από τα ψυγεία πώλησης τυροκομικών και αλλαντικών, στα οπωροκηπευτικά και στο κρεοπωλείο. Αν και όλοι φορούν μάσκες, είναι πρακτικά αδύνατο να τηρηθούν αποστάσεις.

«Το κράτος απαγόρευσε την πώληση διαρκών ειδών, ενδυμάτων, επίπλων, ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Ο χώρος στον οποίο κινούνται πλέον οι καταναλωτές, έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό. Ο αριθμός των καταναλωτών δεν έχει μειωθεί. Τις ίδιες κάρτες που δίναμε πριν, δίνουμε και τώρα. Είναι λογικό να υπάρχουν εικόνες συνωστισμού» εξηγεί υπάλληλος του σούπερ μάρκετ μιλώντας στο thestival.gr.

Την ανυπαρξία ελέγχων των αρχών στα σούπερ μάρκετ επισημαίνει διευθυντής υποκαταστήματος μεγάλης αλυσίδας μιλώντας στο thestival.gr. «Δεν εμφανίζεται αστυνομία στα σούπερ μάρκετ. Αν μας έψαχναν, όπως ψάχνουν την υπόλοιπη αγορά, θα μας είχαν κλείσει όλους» λέει κμαι συνεχίζει: «Αν μπει μέσα σε κατάστημα αστυνομικός, θα διαπιστώσει ότι πολλά από τα μέτρα δεν τηρούνται. Νομίζω ότι η αστυνομία κάνει λίγο τα στραβά μάτια στην περίπτωση των σούπερ μάρκετ, για να έχει ο κόσμος κάπου να πάει. Να έχει κάπου να ξοδέψει».

Δείτε φωτογραφίες: