Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει ζήτημα για κανένα ρεβεγιόν ή για άρση του lockdown

Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει ζήτημα για κανένα ρεβεγιόν ή για άρση του lockdown

Συνάντηση του υφ. Πολιτικής Προστασίας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής

Των κώδωνα του κινδύνου ενόψει εορταστικής περιόδου έκρουσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε ότι μη τήρηση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων στην πόλη θα οδηγήσει σε διασπορά του κορονοϊού.

«Δεν υπάρχει ζήτημα για κανένα ρεβεγιόν. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για οποιαδήποτε άρση του lockdown», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, όπως μετέδωσε το thestival.gr, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, τους Διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτριο Τσαλικάκη αντίστοιχα, καθώς και τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιδημιολογική εικόνα στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τα μέτρα ενόψει των εορτών.

Ο υφυπουργός τόνισε πως η κατάσταση παραμένει αρκετά κρίσιμη, παρά τη μικρή αλλά σταθερή, μείωση των κρουσμάτων. «Αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσει τη λάθος μετάφραση», είπε και αναφέρθηκε στην πίεση την οποία εξακολουθεί να δέχεται το σύστημα υγείας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες, αλλά και ειδικά σε εκείνους που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση, να μην εκμεταλλευτούν την όποια δυνατότητα δίνεται για χαλάρωση την περίοδο των εορτών. «Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να βρεθούμε πολύ κοντά στους δικούς μας που μας έχουν λείψει», ανέφερε τονίζοντας ωστόσο πως η τήρηση των μέτρων κρίνεται απαραίτητη και πως στην παρούσα φάση θα έπρεπε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

«Η οποιαδήποτε κατάχρηση της δυνατότητας που δίνεται για να μπορέσουμε να βρεθούμε με τους πιο κοντινούς μας, μπορεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που στιγμιαία θα λύσει», τόνισε. «Πολύ εύκολα εάν τα Χριστούγεννα δεν προσέξουμε, θα επανέλθουμε στις ίδιες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε πριν από λίγα 24ωρα», διαμήνυσε και πρόσθεσε πως «είναι ώρα ευθύνης για όλους μας».

Παράλληλα, προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους από την Ελληνική Αστυνομία στις μετακινήσεις, ειδικά μετά τις 10 το βράδυ, επανέλαβε ωστόσο το ζήτημα της ατομικής ευθύνης αφού όπως είπε, δεν μπορεί σε κάθε σπίτι να υπάρχει ένας αστυνομικός για να ελέγχει. Σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως παρά τη μείωση των κρουσμάτων, τα οποία βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με τις 26 Οκτωβρίου, τα νοσοκομεία της περιοχής τώρα δέχονται μεγαλύτερη πίεση.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογράμμισε και εκείνος πως παρά τη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και του ιικού φορτίου στα λύματα, η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη. «Αν υπάρξει η οποιαδήποτε χαλάρωση αυτή τη στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος όχι να φτάσουμε στα όρια του το σύστημα υγείας όπως έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες αλλά να τα ξεπεράσουμε κατά πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας. Απηύθυνε δε και εκείνος έκκληση να μην υπάρξει καμία χαλάρωση την περίοδο των εορτών.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονοϊό