Lockdown: «Πράσινο» για κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία- Λιανεμπόριο με click away

Lockdown: «Πράσινο» για κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία- Λιανεμπόριο με click away

Tην Παρασκευή οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης- Ανοικτό αν το άνοιγμα θα γίνει το Σαββατοκύριακο ή από Δευτέρα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας. Στην εισήγησή τους προς το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι επιστήμονες λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού τάσσονται κατά του ανοίγματος , του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι ειδικοί συμφώνησαν ότι προέχει η διασφάλιση της πτωτικής πορείας της επιδημιολογικής καμπύλης και η αποσυμπίεση των νοσοκομείων και η εισήγηση προς την κυβέρνηση αφορά το άνοιγμα συγκεκριμένων κλάδων που δεν θα ανακόψουν την υποχώρηση της επιδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων, των συνοικιακών βιβλιοπωλείων που δεν έχουν πολύ μεγάλο εμβαδό, αλλά και εμπορικών καταστημάτων του λιανεμπορίου (μεταξύ αυτών και ανθοπωλείων), με την διαδικασία του click away. Δηλαδή, ο πελάτης τηλεφωνεί, παραγγέλνει και  με ραντεβού μεταβαίνει εκτός του καταστήματος όπου παραλαμβάνει σε δέμα την παραγγελία του.

Ως πιθανότερη ημερομηνία λειτουργίας τους είναι η 14η Δεκεμβρίου, αν και υπήρξαν προτάσεις και για άμεση λειτουργία μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σε κάθε περίπτωση οι ανακοινώσεις για το τι θα ισχύσει το επόμενο διάστημα θα γίνουν από την κυβέρνηση την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονοϊό