Lockdown: Όχι στο άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 λένε οι λοιμωξιολόγοι

Lockdown: Όχι στο άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 λένε οι λοιμωξιολόγοι

Φόβοι για ενδεχόμενο υπερμετάδοσης μέσα στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού

Επιφυλακτικοί είναι οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου και εισηγούνται στην κυβέρνηση να ην ανοίξει.

Το ενδεχόμενο υπερμετάδοσης μέσα στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού τρομάζει τους επιστήμονες, κάτι το οποίο εξέφρασαν σε χθεσινές διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποίησαν με στελέχη της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί πως οι αποφάσεις για το τι θα ανοίξει και τι όχι το επόμενο διάστημα, αναμένονται από την κυβέρνηση την Παρασκευή, το αργότερο το Σάββατο.

Κορονοϊός: Τι δε θα ανοίξει έως τις 7 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία, η διασκέδαση και τα χιονοδρομικά κέντρα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν σκέψεις, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Τι θα γίνει με την ώρα έναρξης απαγόρευσης κυκλοφορίας

Όπως υπογράμμισε, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανασίου, θα προηγηθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων που έχουν μικρή κινητικότητα, τα κομμωτήρια και τα κουρεία.

Αναφερόμενος στο λιανεμπόριο, είπε πως δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξει, ξεκαθάρισε, όμως, ότι όταν ανοίξει, θα αλλάξει και η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που σήμερα είναι στις 21.00.

Ο ίδιος, πάντως, άφησε ανοικτό να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες στις περιοχές, που εμφανίζουν χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, προτεραιότητα στο άνοιγμα θα έχουν τα κομμωτήρια, τα παιχνιδάδικα, τα ανθοπωλεία και τα βιβλιοπωλεία.