ΠΟΕΔΗΝ: Υγειονομικός του νοσοκομείου Λάρισας σε απεργία πείνας για 9η ημέρα

ΠΟΕΔΗΝ: Υγειονομικός του νοσοκομείου Λάρισας σε απεργία πείνας για 9η ημέρα

Η καταγγελία του προέδρου της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Γιαννακού

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός προχωρά σε σοβαρότατες καταγγελίες αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Λάρισας και την απεργία πείνας που ξεκίνησε υγειονομικός εδώ και 8 ημέρες.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει:

«Συνεχίζει την απεργία πείνας συνάδελφος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για 8η μέρα. Παρά τις εκκλήσεις μας να σταματήσει την απεργία πείνας ο συνάδελφος μας Τσάπαλης Λάμπρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας συνεχίζει για ένατη ημέρα την Απεργία Πείνας στην είσοδο του Νοσοκομείου. Έχει εξαντληθεί και παρά ταύτα με σθένος συνεχίζει. Τον πνίγει το δίκαιο. Επανειλημμένως του ζήτησα να σταματήσει την απεργία πείνας επισημαίνοντας ότι πέτυχε να ανάψει τη σπίθα του αγώνα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ο αγώνας πια είναι συλλογικός. Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ σε ένα τραγικό γεγονός που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και του θυμού του Λάμπρου για να φθάσει σε αυτή τη πράξη. Κλήθηκε μου είπε ως τραυματιοφορέας να μεταφέρει νεκρή νέα γυναίκα από τη κλινική κορονοϊού και ήταν σε νεκρική ακαμψία γονατισμένη κάτω από το κρεβάτι. Προφανώς κατέβηκε και πήρε τη θέση αυτή για να διευκολύνεται η αναπνοή της. Λειψοί είναι οι νοσηλευτές που υπάρχουν σε κάθε κλινική κορονοϊού. 100 συνάδελφοι νοσούν από κορονοϊό. Ξεκινάνε τη νοσηλεία και να ταΐσουν τους ασθενείς με τις στολές υψηλής προστασίας και στο τελευταίο ασθενή φθάνουν σε 4 ώρες. Θα περιμέναμε περισσότερη ευαισθησία στον Λάμπρο από την πολιτεία. Περνάει στα ψιλά της επικαιρότητας. Βλέπεται είναι υγειονομικός. Άλλες περιπτώσεις ατόμων που κάνουν απεργία πείνας είναι πρώτο θέμα.

 

 

 

 

(Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από την ΠΟΕΔΗΝ)