Κορονοϊός: Γιατί οι ειδικοί εισηγήθηκαν άνοιγμα των σχολείων μετά τα Θεοφάνια

Κορονοϊός: Γιατί οι ειδικοί εισηγήθηκαν άνοιγμα των σχολείων μετά τα Θεοφάνια

Οι δύο λόγοι που οι επιτροπή εμπειρογνωμόνων έβαλε «φρένο»

Το άνοιγμα των σχολείων μετά τα Φώτα εισηγήθηκαν τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, όπως είπε κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλλου.

Όπως είπε «εισηγηθήκαμε την αναβολή στο άνοιγμα των σχολείων για μετά τις γιορτές για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, λόγω του ότι δεν βελτιώθηκε η εικόνα στις ΜΕΘ, όπως θα θέλαμε και οποιαδήποτε αύξηση της κινητικότητας θα επιδείνωνε το επιδημιολογικό φορτίο. Δεύτερον, αμφισβητήθηκε το όφελος του ανοίγματος μετά τις 14 Δεκέμβρη, εφόσον απόμεναν λίγες ημέρες για τις γιορτές.

Τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείνουν και τα πρώτα που πρέπει να ανοίγουν, τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου, επισημαίνοντας τη σημασία που δίνουν οι ειδικοί στην εκπαίδευση. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση, σημείωσε και συμπλήρωσε ότι οι ειδικοί υποστηρίζουν σθεναρά, ότι δεν παρατηρείται μετάδοση μέσα στα σχολεία, ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.