Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία – Πού θα χιονίσει

Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία – Πού θα χιονίσει

Πού θα έχουν εξασθενήσει τα φαινόμενα έως το βράδυ σε όλη τη χώρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά (πλην Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), καθώς και στη Δυτική Κρήτη.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr σε Ασή Γωνιά Χανίων (60 χιλιοστά), Μακροχώρι Βέροιας (46), Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας (43), Κερασιά Πέλλας (39), Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας (38) και Βίλια Αττικής (36 χιλιοστά).

Φαινόμενα, κατά τόπους ισχυρά, αναμένονται κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το μεσημέρι κυρίως στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν αρχικά στα ηπειρωτικά (πλην Μακεδονίας και Θράκης) και έως το βράδυ σε όλη τη χώρα.