Στα όριά τους τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα- Στα «κόκκινα» οι εφημερίες

Στα όριά τους τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα- Στα «κόκκινα» οι εφημερίες

Ελάχιστες οι κενές κλίνες ΜΕΘ- Συναγερμός στο Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» με 10 κρούσματα

Παραμένει ασφυκτική η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα παρά τις ελαφρά μειωμένες προσελεύσεις στα εξωτερικά ιατρεία. Η Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, εξακολουθεί να στενάζει κάτω από το βάρος των αυξημένων αναγκών για νοσηλεία στις ΜΕΘ.

«Tο νοσοκομείο λυγίζει από μέρα σε μέρα, έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα με τις εντατικές μονάδες» τονίζει στην ΕΡΤ ο αγγειοχειρουργός του νοσοκομείου Παπανικολάου, Γιώργος Τρελλόπουλος. «Πρέπει άμεσα να σχεδιαστεί η ανεύρεση καινούργιων εντατικών στον ιδιωτικό τομέα» προσθέτει.

Με δύο μόλις κενές κλίνες για covid που παραχωρήθηκαν από την στεφανιαία μονάδα άρχισε σήμερα την εφημερία του το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Ξεκινούν οι εφημερίες χωρίς κλίνη ΜΕΘ

Το νοσοκομείο είναι στο «κόκκινο», ξεκινάει την εφημερία και δεν έχει κλίνη ΜΕΘ. Είναι 50 διασωληνωμένοι στις 50 κλίνες, ακόμη και στις αυτοσχέδιες, λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Χαραμάδα αισιοδοξίας στα υπόλοιπα νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι εισαγωγές covid δείχνουν τάσεις σταθεροποίησης. Στο «κόκκινο» παραμένουν τα νοσοκομεία σε Σέρρες, Δράμα, Πιερία, Πέλλα και Ημαθία.

«Η εφημερία κύλησε λίγο καλύτερα από την προηγούμενη μέρα. Είχαμε 76 εισαγωγές μέχρι στιγμής και συνολικά από την προηγούμενη εφημερία γύρω στις 95, στο Ιπποκράτειο είναι 130 με 150 οι συνάδελφοι που νοσούν και αυτό δημιουργεί μεγάλη πίεση» ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Τσελέπης.

Όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Σταύρος Πανούσης, στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 428 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μόλις 24 ώρες. Αν και έχουν μειωθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της πόλης, αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Παπανικολάου που έχει εφημερία, δεν υπάρχει καμία ελεύθερη κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», μετά τον εντοπισμό δέκα κρουσμάτων. Πρόκειται για έξι εργαζόμενους και τέσσερα παιδιά που βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξεχωριστό χώρο του βρεφοκομείου, ενώ οι υπάλληλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονοϊό