Επικεφαλής του νέου υπερ-τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος στην Εισαγγελία Εφετών ο Χρήστος Μπαρδάκης

Επικεφαλής του νέου υπερ-τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος στην Εισαγγελία Εφετών ο Χρήστος Μπαρδάκης

Έπεσε και τυπικά η αυλαία της εισαγγελίας Διαφθοράς

Έπεσε και τυπικά η αυλαία της εισαγγελίας Διαφθοράς, όπως λειτουργούσε μέχρι σήμερα, με τον ορισμό από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου του εισαγγελέα Εφετών Χρήστο Μπαρδάκη στη θέση του επικεφαλής του νέου υπερ-τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος στην Εισαγγελία Εφετών.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως ο κ. Μπαρδάκης, ο οποίος υπηρετούσε ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, θα είναι εκείνος που θα παραλάβει την σκυτάλη των φακέλων που χειριζόταν η Ελένη Τουλουπάκη, μεταξύ των οποίων και της πολύκροτη υπόθεση Novartis.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε σήμερα, μετά την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαράλαμπου Βουρλιώτη , ήταν ομόφωνη τόσο για τον κ. Μπαρδάκη όσο και για τους εισαγγελικούς λειτουργούς που θα στελεχώσουν την νέα ενοποιημένη, υπερ-Εισαγγελία, που συγκροτείται κατ’ εφαρμογή του νόμου, με τον οποίο συγχωνεύονται οι Εισαγγελίες Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος. Συνολικά 16 εισαγγελικοί λειτουργοί θα συγκροτήσουν τη νέα υπερ-Εισαγγελία και θα έχουν τριετή θητεία, με αρμοδιότητα σε όλη τη χώρα για οικονομικά εγκλήματα και πράξεις διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, αναπληρώτρια του κ. Μπαρδάκη, ορίστηκε η εισαγγελέας Εφετών Κυριακή Στεφανάτου ενώ τακτικοί εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος, οι οποίοι θα είναι αποκλειστικής απασχόλησης, οι εισαγγελείς Εφετών Παν. Καψιμάλης, Αθανασία Βλάχου και Νίκος Ποιμενίδης. Αναπληρωτές εισαγγελείς (σ.σ. μη τακτικά μέλη, μερικής απασχόλησης) ορίστηκαν οι αντεισαγγελείς Εφετών Παναγιώτα Φάκου, Δημ. Πιέρρος, Ελένη Μαυροπούλου.

Ως επίκουροι, μερικής απασχόλησης, οικονομικοί εισαγγελείς ορίστηκαν 9 εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών. Πρόκειται για τους: Αντωνία Γεωργίου, Παναγιώτα Ιωαννίδου (εισαγγελείς Πρωτοδικών), Ελένη Παπαδοπούλου , Κων/να Κοντογιάννη, Βελισάριος Χολής, Μιχ. Μιχαλόπουλος, Αικατερίνη Κολιοκώστα, οι οποίοι προέρχονται από το Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και τους Σοφία Διπλοϊδου και Χαρίκλεια Χοβαρδά , που προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο επέλεξε ως αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας την εισαγγελέα Εφετών Σταματίνα Περιμένη.