Κορονοϊός: «Είναι απάνθρωπο. Έχασα τον πατέρα μου και δεν μπόρεσα να του πω ούτε ένα αντίο»

Κορονοϊός: «Είναι απάνθρωπο. Έχασα τον πατέρα μου και δεν μπόρεσα να του πω ούτε ένα αντίο»

Συγκλονίζει η μαρτυρία συγγενούς θύματος του ιού για το μοναχικό τέλος των ανθρώπων που φεύγουν

Συγκλονιστική είναι μαρτυρία της Δέσποινας Ιωακείμ, τραυματιοφορέα του ΑΧΕΠΑ που μαζί με το εξιτήριο από το νοσοκομείο, έλαβε και την τραγική είδηση του θανάτου του πατέρα της.

Όπως είπε μιλώντας στο Mega «την ημέρα που πήρα το εξιτήριο, χαρούμενη πλέον ότι θα πάω στο σπίτι να συνεχίσω την νοσηλεία εκεί, έχασα και τον πατέρα μου, ο οποίος πάλεψε για την ζωή του 20 ολόκληρες ημέρες διασωληνωμένος στο νοσοκομείο "Παπανικολάου". Και θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ και τους γιατρούς εκεί, γιατί κάνανε τα πάντα. Τα πάντα κάνανε. Απλά ο πατέρας μου έχασε την μάχη, γιατί αυτή η μάχη είναι πάρα πολύ δύσκολη, πάρα πολύ δύσκολη. Ο ιός είναι πολύ δυνατός».

Μη έχοντας ξεπεράσει ακόμα το κορονοϊό η ίδια, σηκώνει και το πένθος του πατέρα της, που είχε να τον σφίξει στην αγκαλιά της πάνω από ένα μήνα και δεν μπόρεσε ούτε να τον αποχαιρετήσει. «Είναι τραγωδία. Είναι δύσκολο. Είναι απάνθρωπο. Και το πιο δύσκολο είναι ότι έχασα τον πατέρα μου, το στήριγμά μου, γιατί όλα αυτά τα χρόνια είχα στήριγμα τον πατέρα μου, μαζί του μπόρεσα και μεγάλωσα το παιδί μου. Και το τραγικό της μοίρας είναι, ότι δεν μπόρεσα να του πω ούτε ένα αντίο. Ούτε ένα γεια. Ούτε ένα ευχαριστώ… Ούτε ένα ευχαριστώ.»

Με την μητέρα της επίσης να νοσεί με κορονοϊό, κανείς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην κηδεία του 80χρονου. Το ψυχολογικό φορτίο ότι έφυγε μόνος του είναι αφόρητο. «Ούτε ένα γεια και ούτε στην κηδεία μπόρεσα να πάω. Και επίσης, οι άνθρωποι αυτοί που κηδεύονται με covid, είναι λίγο σκληρός ο τρόπος, γιατί ο μπαμπάς μου είναι απλά ένα νούμερο σε έναν σταυρό. Τίποτα παραπάνω. Είναι ένα νούμερο σε ένα σταυρό. Όλοι οι άνθρωποι που θάβονται με covid, είναι ένα νούμερο σε ένα σταυρό», είπε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...