Κινητοποίηση των κατοίκων της Σάμου για τις επιπτώσεις από τον σεισμό

Κινητοποίηση των κατοίκων της Σάμου για τις επιπτώσεις από τον σεισμό

Καταγγέλλουν αδιαφορία από την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση

Η πραγματοποίηση κινητοποίησης την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί στο Δημαρχείο Καρλοβάσου, αποφασίστηκε σε λαϊκή συνέλευση κατοίκων στη Δυτική Σάμο.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου, οι κάτοικοι συζήτησαν τις επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους από τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου και διατυπώθηκε, ότι εισπράττουν αδιαφορία από την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση. Αποφασίστηκε δε να προχωρήσουν σε κινητοποίηση, προκειμένου να πάρει θέση η Δημοτική Αρχή για τα σοβαρότατα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε Ψήφισμά της η λαϊκή συνέλευση σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «ένα μήνα από τον φονικό σεισμό και τα προβλήματα καθημερινά γίνονται περισσότερα. Πάνω από 2.000 κτίρια ακατάλληλα, εκατοντάδες άνθρωποι ξεσπιτωμένοι, κόποι μιας ζωής στα συντρίμμια, 13 τουλάχιστον σχολεία με πολύ σοβαρά προβλήματα και οι κάτοικοι συνεχίζουν να ζουν με το φόβο της κατάρρευσης των ερειπίων και των ακατάλληλων κτιρίων. Ένα μήνα μετά, χωρίς καμία άμεση οικονομική βοήθεια, αφού ούτε καν το χαρτζιλίκι των 600 ευρώ δεν έχει φανεί και από ότι φαίνεται, δεν προορίζεται για όλους! Ο καθένας από εμάς βρίσκεται αντιμέτωπος με χίλια δυο εμπόδια για να δηλώσει τις ζημιές του, με πρόσχημα την γραφειοκρατία, αφού όλες οι αρμόδιες αρχές δηλώνουν… αναρμόδιες».