Πάνω από 10 τόνοι λαθραίου καπνού εντοπίστηκαν σε νταλίκα στην Χαλκίδα

Πάνω από 10 τόνοι λαθραίου καπνού εντοπίστηκαν σε νταλίκα στην Χαλκίδα

Οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται σε περίπου 2,3 εκατ. ευρώ - Δείτε βίντεο

Στη σύλληψη 41χρονου ημεδαπού προέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, περί λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων (Ν.2960/2001).

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας εντόπισαν και ακινητοποίησαν προς έλεγχο στην περιφερειακή οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, στο ύψος της Αυλίδας, ΙΧΕ φορτηγό όχημα με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Κατόπιν ελέγχου προέκυψε, ότι μεταφερόταν λαθραίος χύμα καπνός συνολικού μεικτού βάρους 10.600 κιλών τοποθετημένος εντός 93 χάρτινων κιβωτίων, στερούμενων στο σύνολό τους τελωνειακού ελέγχου, σήμανσης και νόμιμων παραστατικών.

Οι διαφυγόντες δασμοί του κατασχεθέντος καπνού υπολογίζεται ότι ανέρχονται περίπου στο ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ από τη κατασχεθείσα ποσότητα θα παράγονταν περί τα 17 εκατ. λαθραία/παραποιημένα τσιγάρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χαλκίδας προς υπολογισμό του ακριβούς ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, καθώς και το ΙΧΕ φορτηγό όχημα.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.