Lockdown: Το σενάριο για παράταση μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου- Πότε θα ληφθεί η απόφαση

Lockdown: Το σενάριο για παράταση μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου- Πότε θα ληφθεί η απόφαση

Πρόθεση το ενιαίο άνοιγμα της χώρας και όχι «διαφορετικών ταχυτήτων»- Οι δύο κρίσιμοι παράγοντες

Τη στιγμή που οι επιδημιολογικοί δείκτες στη χώρα δείχνουν μία μικρή μείωση των κρουσμάτων αλλά και αύξηση στους διασωληνωμένους και με τον αριθμό των θανάτων να παραμένει καθημερινά υψηλός, η παράταση του γενικού lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου, δείχνει πλέον ως το πιο πιθανό σενάριο, όπως μετέδωσε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ επικαλούμενο αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος.

«Απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα, γιατί πριν τις 14 Δεκεμβρίου δεν πρόκειται να ανοίξει η χώρα, θα ισχύσει το απαγορευτικό, με εξαίρεση, ίσως, δημοτικά και νηπιαγωγεία».

Πρόθεση επίσης της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το ενιαίο άνοιγμα της χώρας, και όχι άνοιγμα «διαφορετικών ταχυτήτων». Δύο παράγοντες θα κρίνουν τις οριστικές αποφάσεις: Ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση στο ΕΣΥ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τέλος της επομένης εβδομάδας με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα. Το άνοιγμα που θα γίνει, οριζόντια, θα εξαρτηθεί από το εάν υπάρχει μια περιοχή, δηλαδή μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις ή επιπλέον περιορισμοί για κάποια περιοχή.

Στο «κόκκινο» 18 περιοχές

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα υψηλό σε 18 περιοχές της επικράτειας, σε σύνολο 74, προειδοποίησε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Την παράταση του απαγορευτικού μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονοϊό