Πρόστιμο 900 ευρώ σε 17χρονη για παραβίαση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη

Πρόστιμο 900 ευρώ σε 17χρονη για παραβίαση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη

Τι λέει η αστυνομία

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει νέα καταγγελία για  πρόστιμο 900 ευρώ σε 17χρονη, πολύτεκνης οικογένειας στη Θεσσαλονίκη, με τον άνεργο πατέρα να κάνει λόγο για αδικία και για αυθαίρετη αλλαγή της ώρας που έγινε ο έλεγχος από τους αστυνομικούς.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr σύμφωνα με την καταγγελία άνεργου πατέρα πολύτεκνης οικογένειας, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 900 ευρώ στην 17χρονη κόρη του, για μη χρήση μάσκας, για άσκοπη μετακίνηση και για παραβίαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά της 9.00μμ. Κατά τον ίδιο, ο έλεγχος είχε αρχίσει περίπου στις 8.40μμ και μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση πέρασε η ώρα και η 9.00μμ και οι αστυνομικοί άρχισαν να γράφουν πρόστιμα και για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο πατέρας υποστήριξε ότι η κόρη του γύριζε στο σπίτι με μια φίλη της, όταν τις σταμάτησε ένα φιλικό ζευγάρι και τις προσκάλεσε στην οικία του. Τα δύο κορίτσια φέρονται να δέχτηκαν και λίγο μετά να έγινε ο έλεγχος από την αστυνομία. «Πως θα πληρώσω αυτά τα χρήματα ενώ είμαι άνεργος;;; Κρίμα στους ανθρώπους» ανέφερε μεταξύ άλλων, κατηγορώντας τους αστυνομικούς για αναλγησία.

Πρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ: Οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν κανονικά

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, που ενημερώθηκε για την καταγγελία, επρόκειτο για μια σαφή παραβίαση των μέτρων και για ένα πρόστιμο που επιβλήθηκε σωστά και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα που ισχύουν για όλους τους πολίτες.

Κατά τον ίδιο, η μια παράβαση ήταν ότι η 17χρονη επέβαινε σε αυτοκίνητο μαζί με άλλα τρία άτομα, επίσης κανένας δεν φορούσε μάσκα προστασίας, ενώ για το θέμα της ώρας, τόνισε ότι ήταν μετά τις 9.00μμ καθώς αυτό αποδεικνύεται από την επικοινωνία που έκανε το κέντρο με άλλους αστυνομικούς, τους οποίους έστειλε στο σημείο για να βοηθήσουν στον έλεγχο. Όσον αφορά σ το θέμα της άσκοπης μετακίνησης, ο έλεγχος έγινε κοντά στο Βαρδάρι, ενώ η 17χρονη φέρεται να μένει στην περιοχή της Τούμπας.

«Οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν κανονικά. Τι να έκαναν οι αστυνομικοί ; Αφού τις διαπίστωσαν… Ήταν και εριστικά τα άτομα στη διάρκεια του ελέγχου…» ανέφερε ο κ. Τσαϊρίδης.

«Στοχοποιούνται οι αστυνομικοί»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ε.Α.Υ.Θ, τον τελευταίο καιρό επιχειρείται μια έμμεση στοχοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω διάφορων δημοσιευμάτων, ότι βεβαιώνονται παραβάσεις σε άστεγους ή ψευδείς παραβάσεις, ενώ ισχύουν άλλα, πράγμα που κατά τον ίδιο είναι ανεπίτρεπτο.

«Τα μέσα ενημέρωσης, οφείλουν να επιβεβαιώσουν πρώτα μια πληροφορία, πριν την δημοσιοποιήσουν. Δεν μπορεί να βγαίνει να λέει ο καθένας ότι θέλει, χωρίς αντίλογο και αυτό να δημοσιοποιείται. Οι πολίτες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ρόλος μας δεν είναι τιμωρητικός. Είμαστε οκτώ μήνες έξω και προσπαθούμε να σπάσουμε την αλυσίδα της πανδημίας και έχουν νοσήσει λόγω των ελέγχων, εκατοντάδες αστυνομικοί» τονίζει ο κ. Τσαϊρίδης.

Καταλήγοντας αναφέρει πως πρέπει να επικρατήσει σοβαρότητα και ψυχραιμία από όλους, ενώ υπογραμμίζει πως οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα, αν θεωρούν ότι αδικήθηκαν, να κάνουν την προσφυγή-ένσταση που προβλέπεται.

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν την παραβίαση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβαινόντων στο αυτοκίνητο, τη μη χρήση μάσκας και την κυκλοφορία μετά τις 9μμ. Ένσταση για την παράβαση έχει καταθέσει η μητέρα της 17χρονης και αναμένεται να εξεταστεί σύντομα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...