Άνοιξε η γη και «κατάπιε» ολόκληρο σπίτι στο Οροπέδιο Λασιθίου

Άνοιξε η γη και «κατάπιε» ολόκληρο σπίτι στο Οροπέδιο Λασιθίου

Η φωτογραφία που ανέβασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος

Πρωτοφανείς καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία, που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες την περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, εξαφανίζοντας ακόμη και ολόκληρα σπίτια.

Αίσθηση προκαλεί μια φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης και η οποία μαρτυρά το μέγεθος της απόλυτης καταστροφής σε μία αγροτική κατοικία που όχι απλά έχει υποστεί ζημιές αλλά έχει εξαφανιστεί στην κυριολεξία. "Εδώ υπήρχε αγροτόσπιτο. Βούλιαξαν όλα μέσα στη γη", αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Στεφανάκης στην ανάρτηση του, με την εικόνα να μιλάει από μόνη της.


"Λες και άνοιξε η γη και κατάπιε το σπίτι. Αυτό που συνέβη είναι ανήκουστο και πρωτοφανές για το Οροπέδιο, υποστηρίζει ο Δήμαρχος προσθέτοντας: «Με ειδοποίησαν για να πάω να δω τι συμβαίνει και δεν πίστευα στα μάτια μου. Η συγκεκριμένη αγροικία που βρίσκεται εντός του κάμπου, εμβαδού 15 τ.μ και ύψους 3 μέτρων υποχώρησε κάτω από το έδαφος και πλέον δεν υπάρχει".

Σίγουρα ως κύρια αιτια θεωρούνται και σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο, τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν όλο αυτό το διάστημα τη συγκεκριμένη περιοχή, με αποτέλεσμα το έδαφος να γίνει ακόμη πιο σαθρό και να «καταπιεί» το σπίτι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...