Κορονοϊός: Εικόνες σοκ στο νοσοκομείο Βόλου – Σοροί νεκρών εκτός ψυγείου

Κορονοϊός: Εικόνες σοκ στο νοσοκομείο Βόλου – Σοροί νεκρών εκτός ψυγείου

Δεν υπάρχουν πλέον κενοί ψυκτικοί θάλαμοι στο Αχιλλοπούλειο

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αποτυπώνεται σε φωτογραφίες από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, με σορούς ανθρώπων που κατέληξαν με κορονοϊό μέσα σε σάκους εκτός ψυγείου.

Στις φωτογραφίες που ανήρτησε η ιστοσελίδα taxydromos.gr από το νεκροτομείο του νοσοκομείου, διακρίνονται σάκοι με νεκρούς από την πανδημία να είναι τοποθετημένοι πάνω σε φορεία εκτός ψυγείου, καθώς δεν υπήρχαν κενοί ψυκτικοί θάλαμοι.

Οι εικόνες σύμφωνα με το δημοσίευμα λήφθηκαν σήμερα 20 Νοεμβρίου από τον χώρο του νεκροτομείου του Νοσοκομείου Βόλου προκαλούν σοκ και μεγάλη ανησυχία.

Τι αναφέρει η διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, στην οποία αναφέρει, ότι «από λειτουργίας του, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έξι ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών. Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης».

Προσθέτει ότι χθες 19-11-2020 «είχαν 11 θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε 16. Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο χώρος του νεκροτομείου, κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου, είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ' αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο, μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

«Επιπροσθέτως, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε Covid-19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου».

Παρακαλούμε περιμένετε ...