Πολυτεχνείο: Ένταση και στη Θεσσαλονίκη με προσαγωγές διαδηλωτών

Πολυτεχνείο: Ένταση και στη Θεσσαλονίκη με προσαγωγές διαδηλωτών

Η Αστυνομία επενέβη κατά ομάδας ατόμων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς

Ένταση ξέσπασε πριν από λίγο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές μελών κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που διαδήλωναν για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το thestival.gr,  ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν αφού πρώτα ελεγχθούν.

Διαδηλωτές προσπάθησαν να αποτρέψουν τις προσαγωγές και επικράτησε ένταση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου συμμετείχαν εργαζόμενοι, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΛΑΑΑΣ, ΣΕΚ) και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν γύρω στις 3:30μμ, από το ύψος της πλατείας Αγίας Σοφίας, τηρώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκες, αλλά προτού φτάσουν στο προξενείο των ΗΠΑ, οι αστυνομικές δυνάμεις τους έκλεισαν τον δρόμο.

Μισή ώρα αργότερα, η αστυνομία κινήθηκε για βεβαίωση προστίμων παραβάσεων μετακίνησης και οι διαδηλωτές άρχισαν να συμπτύσσονται, σχηματίζοντας, με τα χέρια τους, αλυσίδες στο ύψος της πλατείας Αγίας Σοφίας, ενώ συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη συγκέντρωση και εξακολουθούν να βεβαιώνουν παραβάσεις, ενώ οι διαδηλωτές παραμένουν στο σημείο.

Δείτε εικόνες και βίντεο του thestival.gr: