Κορονοϊός: Σοκάρει ο θάνατος 42χρονου πνευμονολόγου, πατέρα τριών παιδιών

Κορονοϊός: Σοκάρει ο θάνατος 42χρονου πνευμονολόγου, πατέρα τριών παιδιών

Πάνω από 800 γιατροί νοσούν από τον ιό στη χώρα μας

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 42χρονου γιατρού πνευμονολόγου που κατέληξε από κοροναϊό.

Ένας γιατρός πνευμονολόγος μόλις 42 ετών κατέληξε από κορωνοϊό, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι η πανδημία δεν κάνει διακρίσεις.

Η τραγική είδηση του θανάτου του «εκλεκτού συναδέλφου πνευμονολόγου Αντώνη Χατζηγεωργίου, μετά από μάχη με τον κοροναϊό», γνωστοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πνευμονολόγων Χανίων εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και επισημαίνοντας ότι «σε αυτόν τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς και κανείς δεν είναι αλώβητος, δυστυχώς. Ας προσέχουμε περισσότερο από αυτό που μπορούμε!! Κι οι ασθενείς μας το ίδιο!».

Ο γιατρός ήταν μόλις 42 ετών, πνευμονολόγος στον Πειραιά και πατέρας τριών παιδιών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δε, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Πάνω από 800 γιατροί νοσούν από κοροναϊό στη χώρα μας

Ο κοροναϊός σφυροκοπά τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, καθώς περισσότεροι από 800 υγειονομικοί αυτή τη στιγμή νοσούν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Τασούλα Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star επικαλούμενη τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, από τους 800 γιατρούς και νοσηλευτές που νοσούν οι 500 βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και 150 στο κέντρο και τα βόρεια προάστια της Αττικής.

Συγκινούν με τον αγώνα του γιατροί και νοσηλευτές
Μια νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Βόλου, περιγράφει με έναν συγκλονιστικό τρόπο τα όσα βιώνει από την αρχή της πανδημίας:

«Προσπαθείς να ανοίξεις το κινητό στις 02:00 πια το χάραμα που βρίσκεις χρόνο, από το μεσημέρι που έχεις να το πιάσεις στα χέρια σου, γιατί χρειάζεσαι και μια ώρα κάθε τέλος της βάρδιας, που ξε-τομαριαζόμαστε με καυτό νερό κ απολυμαντικά! Και τι σου γράφει το κινητό  σου; Δαχτυλικό αποτύπωμα δεν αναγνωρίζεται! Λογικό είναι, εδώ δεν αναγνωρίζουμε εμείς τα χέρια μας… Για τα σημάδια στο πρόσωπο, καλύτερα να αποφύγω να τα φωτογραφίσω», ανέφερε.

Ένας άλλος γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με μια γελοιογραφία που δείχνει τον γιατρό να μεταφέρει ασθενή και να του λέει ότι θα γίνει καλά, αποτυπώνει την αγωνία τους να θεραπεύσουν ασθενείς με κοροναϊό.

Η γελοιογραφία καταλήγει δείχνοντας τον ασθενή να έχει θεραπευτεί και τον γιατρό να νοσεί τελικά ο ίδιος.