Κορονοϊός: Θλιβερός ο απολογισμός της πρώτης εβδομάδας του lockdown σε θανάτους και κρούσματα

Κορονοϊός: Θλιβερός ο απολογισμός της πρώτης εβδομάδας του lockdown σε θανάτους και κρούσματα

Στα όρια τους πλησιάζουν οι αντοχές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Η πρώτη εβδομάδα του lockdown στην Ελλάδα όχι μόνο δεν είχε αποτελέσματα ως προς την ανακοπή της διάδοσης του κοροναϊού, αλλά αντιθέτως έσπασαν όλα τα ρεκόρ σε κρούσματα, θανάτους και διασωληνώσεις ασθενών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, οι οποίες φθάνουν στα όρια τους.

Συγκεκριμένα, από τις 7 Νοεμβρίου που εφαρμόστηκε το lockdown μέχρι χθες 13 Νοεμβρίου καταγράφηκαν συνολικά 17.450 νέα κρούσματα επί συνόλου 69.675 κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας τον Φεβρουάριο, δηλαδή μέσα σε μία εβδομάδα διαγνώσθηκε το 25% των συνολικών κρουσμάτων. Ακόμη χειρότερη η κατάσταση με τους θανάτους, όπου μέσα σε μία εβδομάδα κατέληξαν 282 συνάνθρωποί μας επί συνόλου 997 από την έναρξη της πανδημίας, δηλαδή από τις 7 Νοεμβρίου καταγράφηκε το 28,3% των συνολικών θανάτων.

Όσον αφορά στους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ, την τελευταία εβδομάδα προστέθηκαν 129 στους 207 που ήταν έως τις 6 Νοεμβρίου, φθάνοντας τους 336. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των διασωληνώσεων την τελευταία εβδομάδα ήταν πολύ μεγαλύτερος, αν συνυπολογιστεί, ότι πολλοί από τους 282 που κατέληξαν, ήταν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και αναπληρώθηκαν από άλλους ασθενείς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, ο μεγάλος όγκος όσων νοσούν με λοίμωξη Covid-19 είναι μεταξύ 15 και 55 ετών, ενώ εκτός των ασθενών άνω των 65 που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, μεγάλος είναι και ο αριθμός όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και είναι μεταξύ των ηλικιών 40 και 64.

Χθες, καταγράφηκε ο μεγαλύτερος μέχρι τώρα αριθμός νέων εισαγωγών σε νοσοκομεία. Για την ακρίβεια δηλώθηκαν 545 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοιό, με τις 200 εξ αυτών να γίνονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και τις περιπου 120 στην Αττική.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό