ΟΑΕΔ – Google: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα

ΟΑΕΔ – Google: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα

Ο ΟΑΕΔ θα αποστείλει άμεσα mail στους ωφελούμενους του προγράμματος

Αναρτήθηκαν σήμερα οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των ωφελουμένων, επιλαχόντων και αποκλειομένων, του δωρεάν διαδικτυακού προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων-Ψηφιακό Μάρκετινγκ-Β' Κύκλος» στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) (www.oaed.gr).

Η κατάρτιση των οριστικών πινάκων πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, κατόπιν της εξέτασης των ενστάσεων.

Ο ΟΑΕΔ θα αποστείλει άμεσα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στους ωφελούμενους του προγράμματος με αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο εγγραφής τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Google και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων υλοποίησης του προγράμματος, οι ωφελούμενοι οφείλουν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στην πλατφόρμα της Google το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, στις 23:59.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Οι ωφελούμενοι  θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους, παρακολουθώντας 75 ώρες κατάρτισης και, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι ωφελούμενοι, που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας έξι μηνών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για 5.000 ανέργους. Όσοι επιλεγούν στο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας θα λάβουν 550 ευρώ (καθαρά) για 22 ημέρες το μήνα και έξι ώρες την ημέρα.

Η δαπάνη του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προϋπολογίζεται στο ποσό των 16.500.000 ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και το Ελληνικό Δημόσιο.