Κορονοϊός: Σχέδιο γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας 21:00-05:00 στην Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Σχέδιο γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας 21:00-05:00 στην Θεσσαλονίκη

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί σε κατάργηση των SMS - Ποια άλλα μέτρα είναι στο τραπέζι

Σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα στην Θεσσαλονίκη επικρατούν στην κυβέρνηση, μετά τα νέα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τρία στα δέκα τεστ για κοροναϊό βγαίνουν θετικά και την ασφυκτική κατάσταση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων στο νομό.

Σύμφωνα με τον τ/σ ΣΚΑΪ, οι αποφάσεις δεν πρόκειται να αργήσουν και θα αφορούν όχι μόνο την Θεσσαλονίκη, αλλά και ολόκληρη την χώρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ζήτημα εγείρεται, όσον αφορά τον έλεγχο των μετακινήσεων του πληθυσμού ανά την επικράτεια. Ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο κατάργησης των SMS και επιστροφής σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας το διάστημα 21:00- 05:00, όπως είχε επιβληθεί πριν από το γενικό lockdown, προκειμένου να περιοριστεί η κυκλοφορία του πληθυσμού.

Με βάσει αυτά τα μέτρα, οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν κατά την ώρα της απαγόρευσης, μόνον εάν πρέπει να μεταβούν στην εργασία τους ή συντρέχει λόγος υγείας. Παράλληλα, στο τραπέζι είναι ακόμη και το σενάριο του κλεισίματος των Δημοτικών Σχολείων στην Θεσσαλονίκη, καθώς το γεγονός ότι αυτά λειτουργούν, αποτελεί μια από τις αιτίες, που εξακολουθεί να καταγράφεται κινητικότητα στο δεύτερο lockdown.

Την αυστηροποίηση των μέτρων εισηγούνται σύμφωνα με όσα είπε στον τ/σ ΣΚΑΪ και ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος και μέλος των Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Μάριος Λαζανάς. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή οι μετακινήσεις με SMS ουσιαστικά δεν ελέγχονται, αφού ο καθένας ό, τι ζητάει το παίρνει. Είπε δε, ότι στο τραπέζι της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας βρίσκονται και άλλα μέτρα, πέραν αυτών που ήδη εφαρμόζονται.

Ο κ. Λαζανάς δεν απέκλεισε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 σε ολην την επικράτεια, καθώς και την παράταση του lockdown μέσα στον Δεκέμβριο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες και ημερομηνίες. Αυτό που επεσήμανε, είναι ότι τα νοσοκομεία, ιδιαιτέρως της Θεσσαλονίκης και της Αττικής υφίστανται μεγάλη πίεση και πρόσθεσε, ότι τα στοιχεία που θα υπάρχουν στα τέλη Νοεμβρίου, θα δρομολογήσουν και τις εξελίξεις.

Χαρακτηριστική πάντως των προθέσεων για αυστηροποίηση των μέτρων είναι και η έκκληση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. «Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης κατά την επίσκεψή του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονόκης και πρόσθεσε: «Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων για μετακινήσεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο, κάνω έκκληση γι' αυτό. Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες. Χρειάζεται ν' αντέξουμε, πρέπει ν' αντέξουμε ακόμη λίγους μήνες χωρίς άλλες απώλειες. Πλησιάζουμε το τέλος αυτού του εφιάλτη. Υπομονή και προσπάθεια για να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό