Θετικοί στον κοροναϊό νεοσύλλεκτοι στρατιώτες στα ΚΕΥΠ

Θετικοί στον κοροναϊό νεοσύλλεκτοι στρατιώτες στα ΚΕΥΠ

Έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος περιστατικών covid-19 στο στρατόπεδο

Σε πείσμα των γενικών περιορισμών στις μετακινήσεις, φαίνεται ότι προχωρά κανονικά η κατάταξη οπλιτών στις στρατιωτικές μονάδες της χώρας.

Τα ΣΥΠΟ (Σημεία Υποδοχής), ανάμεσά τους και το ΚΕΥΠ, υποδέχονται κανονικά τους νεοσυλλέκτους της 2020 Στ’ ΕΣΣΟ και μάλιστα χωρίς την παρουσία Κλιμακίων του ΕΟΔΥ όπως είχε γίνει το Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο σχεδιασμός των Επιστημόνων ήταν να δοθούν στα στρατόπεδα rapid test τα οποία λαμβάνουν στρατιωτικοί γιατροί και όσα από αυτά βγαίνουν θετικά οδηγούνται σε τεστ μοριακού ελέγχου, όπως αναφέρει το lamiareport.

Σημειώνεται ότι γίνεται κανονικά η κατάταξη υπόχρεων και από νομούς που πριν από το ολικό lockdown ήταν στο κόκκινο. Ενδεικτικά στη Λαμία κατατάσσονται νεοσύλλεκτοι από περιοχές όπως Ιωάννινα, Έβρος, Ξάνθη, Κοζάνη, Πέλλα, Πιερία, Τρίκαλα αλλά και Σέρρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ήδη στα πρώτα τεστ στους νεοσυλλέκτους της Λαμίας, έχουν βρεθεί τρία νεαρά παιδιά από την Πιερία θετικά.

Σε κάθε περίπτωση στο ΚΕΥΠ έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος φιλοξενίας θετικών περιστατικών covid-19, δυναμικότητας έως 50 ατόμων.