Κορονοϊός: Αδειάζουν κλινικές του ΑΧΕΠΑ για να δεχθούν ασθενείς με τον ιό

Κορονοϊός: Αδειάζουν κλινικές του ΑΧΕΠΑ για να δεχθούν ασθενείς με τον ιό

«Καμπανάκι» κινδύνου από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η μεταφορά ασθενών από τρεις κλινικές του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι νοσηλείας ασθενών που νοσούν με κοροναϊό.

Όπως είπε στο Thestival.gr o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκοςπρόκειται για την ψυχιατρική, όπου οι ασθενείς θα μεταφερθούν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης καθώς και για μία χειρουργική και νευροχειρουργική του ΑΧΕΠΑ, με τους ασθενείς να μεταφέρονται για να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, μέχρι αυτήν την ώρα, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, νοσηλεύονται με κοροναϊό 180 άτομα. «Το σύστημα υγείας πιέζεται πάρα πολύ. Υπάρχει μεγάλη διασπορά στη Θεσσαλονίκη κι έτσι αδειάζουν κλινικές προκειμένου να μπορέσει να νοσηλευτεί ο κόσμος που νοσεί με κοροναϊό. Πολύ πιεσμένη είναι η κατάσταση και για το υγειονομικό προσωπικό. Στο ΑΧΕΠΑ νοσούν 60 εργαζόμενοι και οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί», εξηγεί ο κ. Γιαννάκος.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν στην πόλη 683 νέα κρούσματα κοροναϊό, ενώ η πόλη βρίσκεται σε καθεστώς lockdown ήδη εδώ και μία εβδομάδα.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό