Κορονοϊός: «Δεν επιτρέπεται μετακίνηση μόνο για παραλαβή take away»

Κορονοϊός: «Δεν επιτρέπεται μετακίνηση μόνο για παραλαβή take away»

Διευκρινίσεις από τον γ.γ Εμπορίου για τους πολίτες σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

«Οι πολίτες στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών μπορούν όταν μετακινούνται νομίμως, να παραλαμβάνουν φαγητά, καφέδες, κ.λπ. σε πακέτο (take away) ή καθ'οδόν (drive-through). Όμως, δε μπορούν να μετακινηθούν μόνο και μόνο για το λόγο αυτό (για να παραλάβουν σε πακέτο ή να εξυπηρετηθούν καθ΄οδόν)».

Αυτό διευκρίνισε σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η οποία εκδόθηκε σήμερα προβλέπεται ότι: «στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄οδόν εξυπηρέτησης (drive-through), δεν επιτρέπονται με την έννοια του αυτοτελούς λόγου μετακίνησης των πολιτών. Είναι προφανές ότι επιτρέπονται στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στα άρθρα 3, 4 και 5 της υπ' αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.69919/2.11.2020, όπως άλλωστε ίσχυε και στην πρώτη φάση της πανδημίας».