Κορονοϊός: Τα μέτρα που ισχύουν από αύριο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Κορονοϊός: Τα μέτρα που ισχύουν από αύριο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Ποιες περιοχές ανεβαίνουν στην κατηγορία κινδύνου 3

Τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Παρασκευή σις 6:00 το πρωί και για τις επόμενες δύο εβδομάδες ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επίσης γνωστοποίησε ότι ανεβαίνουν στην κατηγορία κινδύνου 3 και άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Βόρειας Ελλάδας.

Ειδικότερα από αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρες τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης.

- Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

- Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.

- Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.

- Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

- Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Εξαιρούνται μέχρι την Δευτέρα στις 6:00 το πρωί οι μετακινήσεις από και προς τις τρεις αυτές Περιφερειακές Ενότητες, από τις οποίες εν συνεχεία θα απαγορεύεται κάθε μετακίνηση εκτός των ορίων τους.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χαρδαλιάς, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 1.955 ενεργά κρούσματα και 4.099 στενές επαφές αυτών, που έχουνβ τεθεί σε καραντίνα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 35,2 έτη.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 343 ενεργά κρούσματα και 721 στενές επαφές αυτών, που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 37 έτη.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές αυτών, που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 30 έτη.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι ανεβαίνουν στην κατηγορία κινδύνου 3 ("πορτοκαλί"), οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Ημαθίας, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κιλκίς, Έβρου και Χαλκιδικής.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...