Υπόθεσης Novartis: Ανοίγει η αυλαία της ανάκρισης στον Άρειο Πάγο

Υπόθεσης Novartis: Ανοίγει η αυλαία της ανάκρισης στον Άρειο Πάγο

Πρώτοι μάρτυρες θα καταθέσουν Αντώνης Σαμαράς , Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος

Με καταθέσεις πολιτικών προσώπων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της υπόθεσης Novartis ανοίγει ο κύκλος της ανάκρισης στον Άρειο Πάγο με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Τρεις, περίπου, μήνες μετά την ποινική δίωξη  για οκτώ αδικήματα που ασκήθηκε από τη Βουλή σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η αρεοπαγίτης Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει την αυλαία της ανάκρισης με τον πρώην πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά ,τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό  Ευάγγελο Βενιζέλο και τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ  Ανδρέα Λοβέρδο, οι οποίοι  αμέσως μετά την εμπλοκή των ονομάτων τους στην υπόθεση είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη  καταγγέλλοντας σκευωρία σε βάρος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Σαμαράς έχει κληθεί να καταθέσει στις 5 Νοεμβρίου, στις 6 ο Ε. Βενιζέλος ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος θα περάσει το κατώφλι του Αρείου Πάγου στις 9 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης εκτός από τις ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην υπουργού θα διερευνηθούν και αυτές των πιθανών συμμετόχων οι οποίοι, σύμφωνα με  όσα ορίζονται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών «συμπαρασύρονται» με τον υπουργό που καταλαμβάνει την ιδιότητα του κατηγορουμένου για συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις. Έτσι, η ανώτατη δικαστική λειτουργός διερευνά και τα μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη ως συμμέτοχοι. Επιπλέον, η κ. Αλεβιζοπούλου ερευνά και το σκέλος που αφορά στους χειρισμούς της υπόθεσης από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Στο επίκεντρο της ανάκρισης θα τεθούν, μεταξύ άλλων, οι καταγγελίες  από εισαγγελικούς λειτουργούς αλλά και του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνί περί «παρεμβάσεων» στη Δικαιοσύνη από τον κ. Παπαγγελόπουλο ο οποίος αρνείται ότι έχει διαπράξει τις πράξεις που του αποδίδονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάκριση θα συνεχιστεί με καταθέσεις και άλλων μαρτύρων ενώ θα κλείσει με τις απολογίες των κατηγορουμένων ,ώστε τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου να αποφασίσουν με βούλευμά τους για την παραπομπή ή όχι των ελεγχόμενων προσώπων στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.