Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφεση άσκησε ο άφαντος Χρήστος Παππάς – Τι ζήτησε η πολιτική αγωγή

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφεση άσκησε ο άφαντος Χρήστος Παππάς – Τι ζήτησε η πολιτική αγωγή

Στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ζητούνται μεγαλύτερες ποινές για τους συνεργούς της δολοφονίας

Σύσσωμη η πολιτική αγωγή στην δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στρέφεται κατά των ποινών που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ζητώντας από την εισαγγελία Εφετών της Αθήνας να ασκήσει έφεση.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, οι συνήγοροι των Αιγύπτιων αλιεργατών, καθώς και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ κατέθεσαν σχετικό αίτημα στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών τους επισημαίνοντας ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Στην υπόθεση της δολοφονίας του άτυχου μουσικού ζητούνται μεγαλύτερες ποινές για τους συνεργούς της δολοφονίας οι οποίοι καταδικάστηκαν από 7 έως 10 έτη κάθειρξη ενώ στην περίπτωση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του Αιγύπτιου Αμπουσίντ Εμπάρακ τόσο για το αδίκημα αυτό όσο και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση, οι συνήγοροί του Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης επισημάνουν στο αίτημά τους ότι οι επιβληθείσες ποινές « υπολείπονται κατά των ορίων που προβλέπονται στα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα και δεν εκπληρώνουν την υποχρέωση του άρθρου 79Π.Κ. για επιβολή δίκαιων και ανάλογων ποινών...».

«Ήδη το δικαστήριο με την τελευταία του απόφαση, η οποία απέρριψε τα αιτήματα ανασταλτικής δύναμης της έφεσης τριών εκ των πέντε κατηγορουμένων, των Αγριογιάννη, Ευγενικού και Πανταζή, αναγνώρισε έμπρακτα ότι οι ποινές τις οποίες επέβαλε είναι χαμηλές και γι’ αυτό το λόγο, εξισορροπεί το χαμηλό ύψος των ποινών με την άρνηση χορήγησης ανασταλτικής δυνάμεις, η οποία επίσης αναδεικνύει την βεβαιότητα του δικαστηρίου και την έλλειψη κάθε αμφιβολίας για την ενοχή των κατηγορουμένων και για την τύχη της έφεσης που θα ασκήσουν...» επισημαίνουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Χάρης Στρατής σε δήλωση του ανέφερε πως με αίτησης τους ζητούν την μετατροπή της κατηγορίας. «Από την διαδικασία αναδείχθηκε η εγκληματική δράση της ΧΑ και η σχέση της εγκληματικής αυτής πράξης με την ηγεσία. Αν δεν γίνει μετατροπή θα επέλθει παραγραφή.»

Άσκησε έφεση και ο άφαντος Χρήστος Παππάς

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος του Χρήστου Παππά, που παραμένει άφαντος, άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

«Ανοίγει ο δρόμος για το εφετείο» ανάφερε σε δήλωση του ο συνήγορος του Χρήστου Παππά , Περικλής Σταυριανάκης και συμπλήρωσε πως εξακολουθεί να αγνοεί που είναι ο εντολέας του. Όταν κλήθηκε να απαντήσει αν ο Χρήστος Παππάς προτίθεται να παραδοθεί σύντομα ο συνήγορος του απάντησε: «Όλες οι αποφάσεις μπορούν να αναθεωρηθούν αλλά έως τώρα δεν έχω γνώση για αλλαγή προθέσεων» γεγονός που στην πράξη σημαίνει πως πρόθεσή του είναι να μην εμφανιστεί πριν την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...