Eπέτειος Γρηγορόπουλου: Στη Τζαβέλλα οι συγκεντρωθέντες

Στη Τζαβέλλα κατευθύνεται ο κύριος όγκος των συγκεντρωθέντων για να τιμήσει τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στο σημείο όπου έπεσε νεκρός πριν από τέσσερα χρόνια.

Μικροεστίες φωτιάς καίνε στην Αραχώβης και την Εμμανουήλ Μπενάκη, από μολότωφ που έριξαν διαδηλωτές. Το κλίμα παραμένει ήρεμο αυτή την ώρα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν την περιοχή.

Στην Εμμανουήλ Μπενάκη νωρίτερα, βρέθηκε μεγάλο μέρος των. Η αστυνομία εκτόξευσει χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να μπορέσει να διασπάσει το πλήθος, που κατευθυνόταν προς την οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, είναι προγραμματισμένο για τις 21.00, το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του 15χρονου μαθητή.

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκόταν η πλατεία Συντάγματος, καθώς στην κάτω στην πλευρά της Σταδίου υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ.

Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών και των συγκεντρωθέντων στα Προπύλαια, στο πλαίσιο της επετείου των τεσσάρων χρόνων από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε αστυνομικό κλοιό βρισκόταν και η Βουλή, ενώ αστυνομικές δυνάμεις ήταν παραταγμένες και κατά μήκος της Γεωργίου Α'.

Λίγο πριν τις 18.30 η αστυνομία έκανε χρήση χημικών κατά μιας μικρής ομάδας που εκσφενδόνισαν δυναμιτάκια, την ώρα που ξεκινούσε η πορεία. Περί τις 18.00 έκλεισε η οδός Πανεπιστημίου ενώ 1.500-2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα στο ύψος των Προπυλαίων.

Άντρες της ομάδας Δέλτα από την οδό Ρήγα Φεραίου πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και έκαναν χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδηλωτές εντόπισαν αστυνομικούς της ασφάλειας στην πορεία, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να φύγουν, ανέβηκαν τη Ρήγα Φεραίου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τα επεισόδια.

Τα μπλοκ των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκίνησαν την πορεία, ενώ σημείο συνάντησης είχαν ορίσει και ομάδες αντεξουσιαστών τα Προπύλαια στις 19:00. Σημειώνεται ότι από το πρωί μέχρι τώρα έχουν γίνει 35 προσαγωγές.