Κορονοϊός: Οι περιοχές που βρίσκονται στο όριο για αλλαγή επιπέδου συναγερμού

Κορονοϊός: Οι περιοχές που βρίσκονται στο όριο για αλλαγή επιπέδου συναγερμού

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για νέα μέτρα κατά τόπους τις επόμενες ημέρες

Η επικύρωση της αλλαγής χρωματισμού και αλλαγής επιπέδου επικινδυνότητας διασποράς του κοροναϊού σε περιοχές που παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένεται να έρθει αύριο Τετάρτη, μετά την συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ενώ αναμένονται σταδιακά νέες ανακοινώσεις μέχρι την προσεχή Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, συγκεκριμένες περιοχές είναι πολύ πιθανό να μπουν στο «κόκκινο»:

  • Ιωάννινα (από πορτοκαλί στο κόκκινο δηλαδή σε αυξημένο κίνδυνο) 263 ενεργά κρούσματα
  • Καστοριά  (από πορτοκαλί σε κόκκινο) 124 ενεργά κρούσματα

Σε αυξημένη επιτήρηση:

  • Θεσσαλονίκη (από κίτρινο στο πορτοκαλί) 652 ενεργά κρούσματα
  • Σέρρες (από πράσινο στο κίτρινο)
  • Κορινθία (από κίτρινο στο πορτοκαλί)
  • Βοιωτία (από το κίτρινο στο πορτοκαλί)

Περισσότεροι από 11.000 πολίτες σε καραντίνα

  • 5.185 ενεργά κρούσματα
  • 6.618 σε κατ' οίκον περιορισμό
  • 11.595 άτομα σε καραντίνα

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, μόνο τυχαίο δεν είναι το αυριανό έκτακτο ταξίδι  του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στην Καστοριά και στην Θεσσαλονίκη την επόμενη μέρα, όπου θα γίνουν συσκέψεις προετοιμασίας για την μετάβαση στο επόμενο επίπεδο κινδύνου.

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Τα 667 κρούσματα δημιουργούν μεγάλη ανησυχία και επαγρύπνηση για την προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία .

Το βράδυ της Τρίτης, ολοκληρώθηκε στο Μαξίμου η τακτική σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την πορεία της πανδημίας που κανονικά θα γινόταν αύριο το πρωί, καθώς αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός αναχωρεί για την Κύπρο.

Συμμετείχαν ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας , ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, έγινε μία καταγραφή της κατάστασης ενώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες πάντα κατά τόπους.

Εκεί που υπάρχει μεγάλη ανησυχία είναι η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη. Εκεί βλέπουν μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων ενώ σημειώνεται πως είναι πολύ κρίσιμο το διάστημα μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό