Κορονοϊός: «Κάθε ένας θα πρέπει να κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μόνος του»

Κορονοϊός: «Κάθε ένας θα πρέπει να κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μόνος του»

Δυσοίωνες προβλέψεις της προέδρου της ΕΙΝΑΠ για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα

«Να ξεχάσουμε γιορτές και πανηγύρια» προειδοποιούν συνεχώς οι ειδικοί, όσον αφορά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη να δηλώνει σήμερα στην ΕΡΤ, ότι ο κάθε ένας θα πρέπει να κάνει Χριστούγεννα και ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς μόνος του.

Η Ελλάδα εισέρχεται στον Νοέμβριο με υψηλό ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων που προκαλεί ο ιός SARS- Cov-2 και υπό τις συνθήκες αυτές η κ. Παγώνη σημειώνει ότι «είναι δεδομένο, δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, καθώς αυτό σημαίνει συνωστισμός. Δεν τον ξέρουμε τον ιό. Μας εκπλήσσει συνεχώς, δεν συγκρίνεται ο συγκεκριμένος κορονοϊός με τους υπόλοιπους κοροναϊούς που ξέρουμε».

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας η ίδια σημειώνει πως είναι ένας από τους βασικούς τρόπους μείωσης της εξάπλωσης του κοροναϊού, καθώς μειώνει την καμπύλη μετάδοσής του. «Εάν τηρούσαμε όλοι τα μέτρα, φορούσαμε μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και υπήρχαν αυξημένοι έλεγχοι με έμφαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την τήρηση του περιορισμένου αριθμού επιβατών, τότε θα πετυχαίναμε τη μείωση των κρουσμάτων. Πιθανότατα ακόμη και σε δύο μήνες να βλέπαμε θετικά αποτελέσματα», τονίζει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η μάσκα σώζει ζωές. Πρέπει να δώσουμε στους νέους να καταλάβουν ότι μπορούν να διασκεδάσουν με ασφάλεια δεν μπορούμε να τους κλείσουμε μέσα στο σπίτι. Χρειάζεται διάλογος για να πείσουμε τους νέους για τη σοβαρότητα της κατάστασης», συμπληρώνει.

Με αφορμή τα εγκαίνια των 50 νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που κατασκευάστηκαν σε έναν εξ’ ολοκλήρου νέο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Θώρακος και Νοσημάτων Σωτηρία αναφέρει: «Οι 50 καινούριες ΜΕΘ, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν κατευθείαν, για αρχή θα λειτουργήσουν οι πρώτες 15. Αυτό συμβαίνει γιατί χρειάζεται εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Μέχρι τα Χριστούγεννα πιστεύουμε θα έχουν λειτουργήσει και οι 50».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό