Κορονοϊός: Στο πορτοκαλί επίπεδο κινδύνου από αύριο η Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Στο πορτοκαλί επίπεδο κινδύνου από αύριο η Θεσσαλονίκη

Ανησυχία ενόψει του εορτασμού του πολιούχου της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου

Στις περιοχές με πορτοκαλί επίπεδο κινδύνου θα ενταχθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Θεσσαλονίκη από αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα thestival.gr.

Όπως αναφέρει, το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των συναρμόδιων κρατικών φορέων και εκτός απροόπτου η επιτροπή των επιστημόνων θα εισηγηθεί, ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης την κατατάσσουν στις περιοχές κατηγορίας κινδύνου 3.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με τη συμμετοχή του πρωθυπουργγού, του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα, του Απόστολου Τζιτζικώστα, του Κωνσταβτίνου Ζέρβα και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, τονίστηκε ιδιαιτέρως ότι το πρόβλημα έγκειται στις νεαρές ηλικίες, που αγνοούν τους κινδύνους από τη μετάδοση της νόσου. Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, τα οποία παραβιάζουν συστηματικά τα περιοριστικά μέτρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να εντείνει τους ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τόνισε επανειλημμένα ότι το Βέλγιο, το οποίο είναι αρκετά κοντά στα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά με τη χώρα μας, είναι σε είκοσι φορές χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα. Κάλεσε όλους όσοι συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη να παραμείνουν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για να ενταθούν οι ενέργειες πρόληψης και να αποτραπεί περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορούσε τις προετοιμασίες για τον εορτασμό της 26ης και 28ης Οκτωβρίου. Η τελική μορφή των μέτρων που θα ληφθούν για τις σχετικές εκδηλώσεις, θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό