Κορονοϊός: Τρομάζουν οι ηλικίες των νοσηλευόμενων στο Ρίο – Οι μισοί κάτω των 50 ετών

Κορονοϊός: Τρομάζουν οι ηλικίες των νοσηλευόμενων στο Ρίο – Οι μισοί κάτω των 50 ετών

Πίεση στις κλινικές φοβούνται οι γιατροί λόγω και της επερχόμενης γρίπης

Πονοκέφαλο προκαλεί σε αρχές και λοιμωξιολόγους στην Πάτρα η ραγδαία αύξηση των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία της πόλης και περισσότερο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patrastimes.gr, μέσα σε λίγες ημέρες ο αριθμός έχει διπλασιαστεί, ενώ οι παράμετροι που τρομάζουν περισσότερο, είναι ότι οι ασθενείς είναι νέοι σε ηλικία, με τους μισούς εξ αυτών να μην ξεπερνούν τα 50 έτη, αλλά και το ότι ένας στους δύο δεν πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 19 άτομα εκ των οποίων τα τρία στη ΜΕΘ. Στην απλή κλινική νοσηλεύονται 16 ασθενείς, από 24 έως 80 ετών και παρά το ότι το νοσοκομείο του Ρίου έχει αναφορά σε όλη την 6η ΥΠΕ, τα περισσότερα περιστατικά έχουν καταγωγή από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα του ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες, το ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στην κλινική για covid-19 ένας 24χρονος, 36χρονος, 41χρονος, 44χρονος, 47χρονος και ένας 50χρονος. Κανείς από τους παραπάνω δεν είναι διασωληνωμένος.

Σε ότι αφορά στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, οι νοσηλευόμενοι είναι δύο, ένας νεαρός στην απλή κλινική κι ένας ηλικιωμένος στη ΜΕΘ. Επιπροσθέτως, αυτό που τρομάζει περισσότερο, είναι η πίεση στα νοσοκομεία, με φόντο και τη γρίπη που έρχεται. Στο Ρίο, ήδη η πληρότητα αγγίζει το 60% στην απλή κλινική και το 50% στη ΜΕΘ για κοροναϊό.

«Το ΠΓΝΠ βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει εκτός των άλλων, δημιουργία επιπρόσθετου και ανεξάρτητου χώρου COVID-19 με υπερδιπλασιασμό των κλινών τόσο για ύποπτα όσο και για επιβεβαιωμένα κρούσματα», τονίζει ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΠ Dr. ∆ημήτριος Μπάκος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό