«Επικήρυξαν» τον δράστη μαζικών δηλητηριάσεων ζώων στην Άμφισσα

«Επικήρυξαν» τον δράστη μαζικών δηλητηριάσεων ζώων στην Άμφισσα

Η Εισαγγελία έχει στείλει κλητεύσεις σε κατοίκους των περιοχών όπου καταγράφεται το φαινόμενο

Με 3.000 ευρώ «επιδοτεί» η Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας, όποιον συντελέσει στη σύλληψη του δράστη που ρίχνει φόλες, δηλητηριάζοντας αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα στην Άμφισσα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα zoon.gr, πολίτες της Άμφισσας και η Φιλοζωική Ομάδα προχώρησαν παράλληλα σε καταγγελία προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άμφισσας για τη μαζική εξόντωση δεσποζόμενων σκύλων και γάτων οικόσιτων. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι κλητεύσεις σε περιοίκους της περιοχής από την πλατεία Σιμοπούλου έως και τη συνοικία της Μάνδρας, όπου και έπεσαν οι θανατηφόρες φόλες, ενώ στην ίδια περιοχή στρέφονται και οι έρευνες για την ανακάλυψη του δράστη.

Όπως αναφέρεται σχετικά, από τις 4 Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα, ένα πρωτοφανές γεγονός για τα χρονικά της Άμφισσας λαμβάνει χώρα σχεδόν καθημερινά. Στην περιοχή που βρίσκεται γύρω από την πλατεία Σιμοπούλου και εκτείνεται μέχρι και τη Μητρόπολη στην Άμφισσα, κάποιος άγνωστος καθημερινά αφήνει δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) μέσα σε μπιφτέκια, σε ψημένα ψάρια και μέσα σε τροφή εν γένει.

Σημειώνεται ότι δηλητηριασμένα δολώματα αφήνονται στο δρόμο και δίπλα στο Β’ Δημοτικό Σχολείο, με κίνδυνο να τα βρει και κάποιο παιδί, με ολέθρια αποτελέσματα. Ο δράστης είτε πετάει στο δρόμο τις φόλες είτε τις ρίχνει ακόμη και μέσα σε αυλές σπιτιών όπου υπάρχουν δεσποζόμενα ζώα.

Ήδη έχουν βρει τραγικό θάνατο δύο δεσποζόμενα σκυλάκια, των οποίων οι ιδιοκτήτες ήδη έχουν προβεί σε καταγγελίες στο ΑΤ Άμφισσας, και περισσότερες από 40 γάτες, δεσποζόμενες και αδέσποτες. Ευτυχώς, κάποια άλλα ζωάκια κατάφεραν να σωθούν, χάρη στις προσπάθειες εθελοντών, γιατρών και αστυνομικών.

Φόλες που εντοπίστηκαν προσκομίστηκαν στο Α.Τ Άμφισσας ως πειστήρια.