Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας προτείνει αναστολή για το σύνολο των καταδικασθέντων εκτός του Ρουπακιά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας προτείνει αναστολή για το σύνολο των καταδικασθέντων εκτός του Ρουπακιά

«Ναι» στην αναστολή της ποινής για τον Νίκο Μιχαλολιάκο πρότεινε η εισαγγελέα

Η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής πρότεινε αναστολή σχεδόν σε όλους τους καταδικασθέντες εκτός του Γιώργου Ρουπακιά.

Το λόγο θα λάβουν εκ νέου οι συνήγοροι υπεράσπισης και στη συνέχεια οι δικαστές θα κληθούν να αποφασίσουν, εκτιμάται το αργότερο μέχρι την Τρίτη, για το αν και ποιοι από τους καταδικασθέντες από το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, αλλά και από τα μέλη της που συμμετείχαν, σύμφωνα με το δικαστήριο, στην εγκληματική οργάνωση και πρωταγωνίστησαν σε εγκληματικές πράξεις θα οδηγηθούν τελικά στις φυλακές.

«Ναι» στην αναστολή της ποινής για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

«Ναι» στην αναστολή της ποινής για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και το σύνολο των κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Γιώργος Ρουπακιάς, που δεν είχε αιτηθεί αναστολή της ποινής του, ενώ έχει ομολογήσει το έγκλημα του.

«Αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν γνωστή διαμονή και τήρησαν όλους τους όρους που τους επιβλήθηκαν, ενώ εξακολουθούν να τους τηρούν. Παρουσιάζονται στο ακροατήριο και δεν είναι ύποπτοι φυγής. Δεν προκύπτει από κανέναν στοιχείοότι θα διαπράξουν και απλώς αδικήματα " α εκφέρε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στην πρότασή της, συμπληρώνοντας ότι το ποινικό μητρώο τον περισσότερων βουλευτών είναι καθαρό.
«Ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων οι πολίτες είναι ίσοι και δεν έχει σημασία ποιοι είναι ...» τόνισε.

Τη σκυτάλη της διαδικασίας παίρνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης οι οποίοι με τις δευτερολογίες τους θα επιχειρήσουν να εξαντλήσουν κάθε δυνατό επιχείρημα, ώστε να πείσουν τους δικαστές να υιοθετήσουν την εισαγγελική πρόταση και να δώσουν αναστολή στις εφέσεις των εντολέων τους.

Τον τελευταίο λόγο έχει το δικαστήριο το οποίο θα αποφασίσει αν και ποιοι τελικά θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη φυλακή.