Δίκη Χρυσής Αυγής: Η μάχη των καταδικασθέντων για να αποφύγουν τη φυλακή

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η μάχη των καταδικασθέντων για να αποφύγουν τη φυλακή

Στο δικαστήριο οι πρώην βουλευτές Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος -Πότε αναμένεται η απόφαση

Η «μάχη» των καταδικασθέντων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για την αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Παρόντες σήμερα στο δικαστήριο, μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι οι πρώην βουλευτές Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ένας ένας οι κατηγορούμενοι, μέσω των συνηγόρων τους ή μαρτύρων, προσπαθούν να κερδίσουν την ευμένεια των δικαστών για να παραμείνουν ελεύθεροι έως ότου δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

Ο κύκλος της εξέτασης των αιτημάτων των κατηγορουμένων άνοιξε χθες με τους συνηγόρους τους να επιχειρούν να πείσουν τους δικαστές να μην σφραγίσουν την απόφαση τους δείχνοντας το δρόμο για τη φυλακή στους εντολείς τους. Για το λόγο αυτό επιστράτευσαν γονείς, ανίψια, φίλους και συνεργάτες οι οποίοι αναφέρθηκαν στις καταθέσεις τους σε θέματα υγείας, οικογενειακά αλλά και οικονομικά ζητήματα.

Στην πλειοψηφία τους οι καταδικασμένοι πρώην βουλευτές θα μιλήσουν σήμερα ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θα επιλέξουν να στηρίξουν το αίτημα τους δίνοντας το «παρών» στη δικαστική αίθουσα.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο η σημερινή διαδικασία να οδηγήσει σε απόφαση του δικαστηρίου καθώς η πλειονότητα των κατηγορουμένων επέλεξε, όπως δικαιούται από το νόμο, να καλέσει σε εξέταση μάρτυρες για την στήριξη των αιτημάτων τους , γεγονός που απαιτεί αρκετό χρόνο.

Πιθανότερο θεωρείται να ανακοινωθεί η απόφαση για το αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή την Δευτέρα, ή ενδεχομένως και την Τρίτη.