Κορονοϊός: 9 στους 10 εργαζόμενους θέλουν την τηλεργασία και μετά την πανδημία

Κορονοϊός: 9 στους 10 εργαζόμενους θέλουν την τηλεργασία και μετά την πανδημία

Τι δείχνει νέα έρευνα

Σχεδόν εννέα στους δέκα εργαζόμενους θα ήθελαν να μπορούν να επιλέγουν αν θα εργάζονται από το σπίτι ή το γραφείο, μόλις αρθούν οι περιορισμοί που έχουν τεθεί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, και να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία να επιλέγουν το ωράριό τους, σύμφωνα με έρευνα της Cisco Systems.

Η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά τη στάση των εργαζομένων απέναντι στην τηλεργασία, όπως έδειξε η έρευνα, με τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων να εκτιμούν περισσότερο τα πλεονεκτήματά της.

Αν και μόνο το 5% όσων ρωτήθηκαν εργαζόταν από το σπίτι πριν την επιβολή lockdown, τώρα το 86% απάντησε ότι θα ήθελε να μπορεί να επιλέγει πότε, πώς και πότε θα εργάζεται και να εκμεταλλεύεται έναν συνδυασμό τηλεργασίας και εργασίας από το γραφείο, επεσήμανε η Cisco στην έρευνά της που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αντιπρόεδρος της Cisco Γκόρντον Τόμσον σχολίασε ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναδιαμορφώσουν τον τρόπο λειτουργίας τους προκειμένου να απαντήσουν στα νέα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι έθεσαν ως προτεραιότητές τους την επικοινωνία και τη συνεργασία.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η τεχνολογία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων και των δεδομένων τους, είτε στο γραφείο είτε στο σπίτι.

Στην έρευνα της Cisco συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι σε 12 αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία.

1
σχόλιο
  1. avatar Μαρία Θωμ

    Η τηλεργασία παρατείνετε, δεν ασχολείστε όμως με αυτούς που τη ζητούν από την εργοδοσία και δεν τους τη δίνει διότι έχει επιλέξει μέσα στο χώρο ποιοι θα εργαστούν εξ αποστάσεως και ποιοι θα είναι φυσική παρούσια ανάλογα με τα συμφέροντά της, ώστε να γίνει η δουλειά της χωρίς να πιεστούν και να εκτεθούν σε κίνδυνο η δική της άνθρωποι. Η εκάστοτε νομοθεσία, οι συντάκτες και οι εκπρόσωποι αυτης θεσπίζουν νόμους με κενά, προστατεύουν τους εργοδότες και τις εταιρείες τους και αφήνουν εκτεθειμένο τον εργαζόμενο, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχει ανάγκη την τηλεργασία, να προσπαθεί να προστατευτεί και να προστατεύσει την οικογένειά του και παράλληλα να μη χάσει τη δουλειά του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...