Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» το Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής

Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» το Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής

«Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα», ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας

Σκεπές ξηλώθηκαν, σκέπαστρα ...εκσφενδονίστηκαν, αντικείμενα εκτοξεύθηκαν και προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα και κολώνες της ΔΕΗ έσπασαν στη μέση. Μ' αυτόν τον τρόπο περιέγραψε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» κάποιες από τις ζημιές που σημειώθηκαν στο Νέο Μαρμαρά, στη Χαλκιδική, από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε τα ξημερώματα την περιοχή.

«Στις 6 το πρωί άκουσα ένα εκκωφαντικό θόρυβο, σε συγκεκριμένο σημείο του Μαρμαρά. Έφτασα αμέσως εκεί και διαπίστωσα ότι ο κόσμος ήταν στο πόδι, σκεπές, σκέπαστρα και κεραμίδια είχαν ξηλωθεί από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντέμπλας.

«Είδα με τα μάτια μου σκεπαστό, το οποίο μπορεί να ζυγίζει πάνω από τρεις τόνους, που έφυγε 70 μέτρα από τον έναν δρόμο σε άλλο και προσέκρουσε στην πρόσοψη σπιτιών και στη συνέχεια έπεσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Κολώνα της ΔΕΗ έσπασε στη μέση. Μετασχηματιστής "έσκασε"», επισήμανε ο κ. Ντέμπλας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά, πως «από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα» καθώς έκπληκτος, όπως λέει, αντίκρισε «οικία σε τρίτο όροφο, η οποία στατικά μετατοπίστηκε, άνοιξε η σκεπή και ο ιδιοκτήτης οδυρόταν καθώς ήταν με την οικογένειά του μέσα στο σπίτι, που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές».

«Ευτυχώς που ήταν νωρίς κι εκείνη την ώρα δεν πήγαιναν τα παιδιά στο σχολείο. Αυτός θεωρώ ήταν και ο λόγος που δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, καθώς στους δύο δρόμους που σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες ζημιές περνάνε παιδιά», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

(φωτογραφία αρχείου)