Κακοκαιρία στην Αττική: Τεράστιες καταστροφές και πτώσεις δέντρων στο Νέο Ηράκλειο

Κακοκαιρία στην Αττική: Τεράστιες καταστροφές και πτώσεις δέντρων στο Νέο Ηράκλειο

Ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την οδό Μαρίνου Αντύπα προκάλεσε τις καταστροφές

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πρωινή νεροποντή σε δήμους της Αττικής. Μπορεί να ήταν μικρής διάρκειας, όμως ήταν πολύ δυνατή και προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο, όπου δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν, τέντες σκίστηκαν και στέγες «έφυγαν», ενώ σε κάποια σημεία μπήκαν νερά σε ισόγειους χώρους, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να κάνουν κλήσεις για άντληση υδάτων.

Στο Νέο Ηράκλειο, η πτώση των δέντρων σε κεντρικές αρτηρίες έχει προκαλέσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ήδη ο δήμος έχει βγάλει έξω τα συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσει της ζημιές, να απομακρύνει όποιους κορμούς έχουν πέσει, αλλά και όποιους αποτελούν κίνδυνο για πτώση. Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής μεγάλης έκτασης πλημμύρες. Η ευρύτερη περιοχή είχε και διακοπή ρεύματος για περίπου μισή ώρα.

Όπως μετέδωσε σε σχετικό του ρεπορτάζ το Mega για τις καταστροφές ευθύνεται ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την οδό Μαρίνου Αντύπα τα ξημερώματα της Τρίτης (13/10).

Από το ακραίο φαινόμενο έπεσαν δένδρα σε κολόνες της ΔΕΗ και μέρος της περιοχής δεν έχει ρεύμα.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 70 κλήσεις για αντλήσεις νερών και πτώσης δένδρων.