Κοροναϊός: Ανησυχία προκαλεί η ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ

Κοροναϊός: Ανησυχία προκαλεί η ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Δημόπουλος, θέλει να δει μείωση των κρουσμάτων «στις επόμενες εβδομάδες και πριν κρυώσει ο καιρός»

Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, με αφορμή το αρνητικό ρεκόρ των 98 διασωληνωμένων ασθενών με κοροναϊό που ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον ΕΟΔΥ.

Ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση των κλινών ΜΕΘ που διατίθενται για τον Covid-19 και πως την επόμενη εβδομάδα εγκαινιάζονται 50 κλίνες στο νοσοκομείο Σωτηρία από δωρεά της Βουλής.

«Βεβαίως υπάρχει μια ανησυχία, αλλά σε αυτή τη φάση, για την Αττική τουλάχιστον, γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια επάρκεια άνω του 30% πάλι για ΜΕΘ που είναι για Covid-19. Δεν μιλάμε γενικά για τις κλίνες ΜΕΘ που είναι πολύ περισσότερες», εξήγησε ο πρύτανης.

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα είπε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός αλλά ευτυχώς δεν υπάρχει εκθετική αύξηση όπως σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι δεν υπάρχει εφησυχασμός και πως θα επιθυμούσε κάμψη του αριθμού των κρουσμάτων «στις επόμενες λίγες εβδομάδες και πριν κρυώσει ο καιρός».

Όπως εξήγησε όσο χειμωνιάζει οι πολίτες μπαίνουν σε αναγκαστικό συγχρωτισμό ενώ υπάρχουν και δεδομένα ότι η μετάδοση του κοροναϊού ευοδώνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και σε ξηρό κλίμα.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...