Δίκη Χρυσής Αυγής: Τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν Μίχος-Μπαρμπαρούσης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν Μίχος-Μπαρμπαρούσης

«Καταδίκασε την πολιτική βία» ανέφερε-μεταξύ άλλων- ο συνήγορος του πρώην βουλευτή Μίχου

Στο γεγονός ότι από το 2013 «βρίσκεται σε πλήρη διαφωνία με τη Χρυσή Αυγή» εστίασε η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή Νίκου Μίχου ζητώντας να του αναγνωριστούν τα ίδια ελαφρυντικά με τους συγκατηγορουμένους του και επιπλέον αυτό της έμπρακτης μετάνοιας.

«Καταδίκασε την πολιτική βία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπερασπιστής του, επισημαίνοντας ότι ο Νίκος Μίχος αγαπούσε τα ζώα και είχε παντρευτεί δύο φορές την ίδια γυναίκα.

«Να μην εξοντωθεί ο Κ. Μπαρμπαρούσης» ζήτησε, με τη σειρά του, ο συνήγορος του πρώην βουλευτή αιτούμενος τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μη εύλογης διάρκειας της δίκης αλλά και των μη ταπεινών αιτίων.

«Υπάρχει μία ασυμβατότητα απόφασης και εισαγγελικής πρότασης που δημιουργεί την προσδοκία ότι στην κατ έφεση δίκη που θα έχει διαλυθεί το κόμμα θα γίνει σε άλλες συνθήκες» είπε υποστηρίζοντας πως δεν γίνεται να τοποθετηθούν οι συνήγοροι επί των ελαφρυντικών όταν δεν γνωρίζουν το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης. «Τιμωρείται ο Μπαρμπαρούσης διότι κάποια στιγμή πολιτεύθηκε αφού δεν έχουμε την υπόλοιπη αιτιολογία της απόφασης. Δεν συμμετείχε σε καμία λήψη αποφάσεων. Η εγκληματική οργάνωση σε τί προσδοκούσε; Δεν έχω αιτιολογία...» ανέφερε χαρακτηριστικά .