Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναγνώριση ελαφρυντικών ζητούν Ρουπακιάς και Πατέλης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναγνώριση ελαφρυντικών ζητούν Ρουπακιάς και Πατέλης

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα επικαλείται τον σύννομο βίο και και ο πυρηνάρχης Νίκαιας της μη εύλογης διάρκειας της δίκης

Την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ζητούν οι νομικοί παραστάτες τους.

Η υπεράσπιση του Γ. Ρουπακιά ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. «Ο Γ. Ρουπακιάς, κάθε φορά λέει έκλεισα δυο σπίτια, ένα του Παύλου Φύσσα και ένα το δικό μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του απευθυνόμενος στο δικαστήριο και σημείωσε πως ο εντολέας του επί 4,5 χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας του δαιμονοποιήθηκε από τα ΜΜΕ και εμφανίστηκε ως αμετανόητος όταν είπε πως πρόκειται για μια «απλή ανθρωποκτονία» εννοώντας πως δεν υπήρχε πολιτικό κίνητρο.

Την αναγνώριση ελαφρυντικών ζήτησε και ο φερόμενος ως πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης. Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του ζήτησε το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ενώ πολλοί ήταν οι υπερασπιστές που άφησαν αιχμές για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των εντολέων τους αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ολιγόλεπτη διακοπή και αμέσως μετά η δίκη θα συνεχιστεί με τους υπόλοιπους συνηγόρους υπεράσπισης . Πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αγορεύσεις για τα ελαφρυντικά που θα ζητήσουν οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της ΧΑ.