Στο ψυχιατρείο ο 28χρονος που δολοφόνησε επιχειρηματία στην Κάρπαθο

Στο ψυχιατρείο ο 28χρονος που δολοφόνησε επιχειρηματία στην Κάρπαθο

Το δικαστήριο αποφάσισε τον εγκλεισμό του για 5 χρόνια σε Ψυχιατρική Κλινική

Τον εγκλεισμό σε ειδικό τμήμα Ψυχιατρικής κλινικής στην Αθήνα για 5 χρόνια του 28χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία με εννέα μαχαιριές του 68χρονου επιχειρηματία στην Κάρπαθο πέρσι το καλοκαίρι, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα rodiaki.gr, δικαστές και ένορκοι συντασσόμενοι με την εισαγγελική πρόταση, αλλά και τον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισης, αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο την έλλειψη καταλογισμού στην πράξη του και αποφάσισαν τον εγκλεισμό του 28χρονου σε ειδικό τμήμα της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Δαφνί, προκειμένου εκεί να μπορέσει να παρακολουθήσει συστηματικά θεραπευτική αγωγή και να επανέλθει υγιής στην οικογένειά του και στο κοινωνικό σύνολο.

Το δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση αυτή, εξετάζοντας όλα τα στοιχεία που υπήρχαν στη δικογραφία, μεταξύ των οποίων και τις ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, αλλά και αυτά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, όπως τις καταθέσεις μαρτύρων και της γιατρού που εξέτασε τον κατηγορούμενο. Η τελευταία μάλιστα δήλωσε στο δικαστήριο πως ο 28χρονος πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά νοσήματα τα οποία του δημιούργησαν παραισθήσεις.

Από την πλευρά του ο 28χρονος απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, η οποία είπε ότι έγινε έχοντας καταναλώσει συγκεκριμένες ουσίες, που του δημιούργησαν τις παραισθήσεις και οι οποίες δεν εντοπίστηκαν κατά τις αιματολογικές εξετάσεις που του έγιναν.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019, 10 λεπτά πριν τα μεσάνυκτα. Ο 28χρονος είχε πάει στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του 68χρονου και την ώρα εκείνη έφθασε και το θύμα. Ο δράστης βγήκε έξω από το κατάστημα και αφού συνομίλησαν για λίγο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, του επέφερε 9 μαχαιριές στην πλάτη και στο θώρακα. Ο 68χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού όπου και εξέπνευσε, ενώ η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Ο 28χρονος τράπηκε σε φυγή και αστυνομικοί του νησιού που κλήθηκαν στο περιστατικό τον καταδίωξαν. Ο δράστης έφθασε μέχρι το λιμάνι στα Πηγάδια Καρπάθου, όπου και βούτηξε στη θάλασσα και κολυμπώντας κατέληξε σε κοντινή βραχονησίδα. Άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Καρπάθου, προσωπικό του οποίου κατάφερε τελικά στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Ιουλίου 2019 να εντοπίσει και να συλλάβει τον 28χρονο στη βραχονησίδα.