Πύλος: Προσπάθησαν να προωθήσουν 60 μετανάστες στην Ιταλία με ιστιοφόρο

Πύλος: Προσπάθησαν να προωθήσουν 60 μετανάστες στην Ιταλία με ιστιοφόρο

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Τουλάχιστον 60 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι αναμένετο να προωθηθούν στην Ιταλία με ιστιοφόρο σκάφος που είχε αποπλεύσει από τη Φοινικούντα, εντοπίστηκαν το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Γλύφας Δήμου Πύλου-Νέστορος από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί διακινητές, που είχαν αποβιβάσει με οχήματα προηγουμένως μέρος των αλλοδαπών. Οι δύο, 41 και 45 ετών, αντίστοιχα, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν σε δύο ΙΧ οχήματα και ο τρίτος, 41 ετών, σε επαγγελματικό φορτηγό κλειστού τύπου (ΒΑΝ).

Από το Λιμεναρχείο Πύλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα τρία οχήματα, το ιστιοφόρο σκάφος με τα ναυτιλιακά έγγραφά του, ένα επιπλέον βοηθητικό σκάφος (τύπου τέντερ) με μία εξωλέμβια μηχανή, χρηματικά ποσά, ταξιδιωτικά έγγραφα-δελτία ταυτότητας, φωτ/φα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, οκτώ κινητά τηλέφωνα, έντεκα κάρτες sim και έξι κάρτες τραπεζών που φαίνεται να χρησιμοποιούνταν από τους ανωτέρω για την οργάνωση της δράσης τους.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων είχε απασχολήσει η ανωτέρω εγκληματική οργάνωση των τριών διακινητών, η οποία είχε ως τρόπο δράσης τη ναύλωση σκαφών με τη χρήση πλαστών ή κλεμμένων εγγράφων και διέθετε εμπειρία στην εξαφάνιση των ιχνών της από τις διωκτικές Αρχές για τη διακίνηση -παράνομα- αλλοδαπών μεταναστών προς τις ιταλικές ακτές.