Στα χέρια του λιμενικού δύο Ουκρανοί – Ερευνώνται για τη διακίνηση των 59 μεταναστών

Στα χέρια του λιμενικού δύο Ουκρανοί – Ερευνώνται για τη διακίνηση των 59 μεταναστών

Οι 59 μετανάστες φιλοξενούνται από χτες το βράδυ στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου

Η ενδελεχής έρευνα από τις λιμενικές αρχές των Χανίων οδήγησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ουκρανικής καταγωγής που θεωρούνται ως βασικοί ύποπτοι της διακίνησης των 59 μεταναστών που "βγήκαν" χτες, νωρίς το μεσημέρι, στη Χώρα Σφακίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 44 και 27 ετών, οι οποίοι εντός της ημέρας θα προσαχθούν στον εισαγγελέα για τις περαιτέρω νομικές διαδικασίες.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στα Σφακιά και από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι λιμενικές αρχές απεδείχθη ότι θα πρέπει να ερευνηθούν περαιτέρω, για το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να είναι αυτοί οι διακινητές των 59 μεταναστών που έφτασαν χτες το βράδυ στα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι οι 59 μετανάστες φιλοξενούνται από χτες το βράδυ στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου και πρόκειται για 47 άνδρες, 8 γυναίκες και 4 παιδιά, πέντε διαφορετικών εθνικοτήτων, δηλαδή Μπαγκλαντές, Θιβέτ, Κουρδιστάν, Πακιστάν και αραβικών χωρών, όπως αναφέρει το flashnews.

Τονίζεται επίσης ότι για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να αποχωρήσουν από τον χώρο του κολυμβητήριου 40 μετανάστες που φιλοξενούντα από τις 21 Σεπτεμβρίου και οι οποίοι αναχώρησαν με πλοίο της γραμμής από τα Χανιά, προς άλλο προορισμό που θα καθόριζε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, χτες το βράδυ.